Cu toate acestea, poți achiziționa un balast separat dacă dorești să faci o lucrare de modernizare personalizată cu balast xenon sau dacă detectezi probleme cu balastul HID actual. Balastul de iluminat HID reglează fluxul de tensiune către becul HID. Balastul este necesar pentru a porni lampa și pentru a o menține în funcțiune odată ce becul este aprins. Fără un balast, becul ar consuma prea multă energie și s-ar arde rapid, uneori în câteva minute.

Balastul împiedică acest lucru să se întâmple și te asigură că beneficiezi pe deplin de durata de viață a lămpii.

Citește și: VIDEO- Cât ne costă o vacanță în Tokyo

Funcțiile balastului pentru farurile HID

Balastul HID îndeplinește în principal două funcții. Prima funcție a balastului este aceea de a ajuta farurile sau luminile laterale să se aprindă. Atunci când farul este pornit, balastul furnizează un impuls de înaltă tensiune către bec. Acest lucru ajută la crearea unui arc electric între cei doi electrozi din interiorul becului. Gazul xenon din bec începe să se încălzească și creează o scânteie puternică care oferă becului iluminare. Balastul controlează energia electrică furnizată becului. Acesta furnizează suficientă electricitate pentru ca becul să poată genera scânteia, dar nu atât de multă încât să se ardă.

Cealaltă funcție principală a balastului HID este de a menține farul în funcțiune, furnizând electricitate adecvată pentru a menține scânteia constantă. Odată ce arcul electrodului este stabilit la pornire, balastul reduce tensiunea furnizată becului și reglează curentul electric pentru a menține arcul electric. Acest lucru asigură faptul că becul produce o lumină uniformă și constantă, fără a provoca pâlpâiri sau estompări.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Citește și: Ajută și tu un câine

Diferențe între balasturile HID și alte balasturi

Balastul HID este similar cu alte balasturi în multe privințe, dar există câteva diferențe esențiale. Pentru a obține o ieșire curată și sigură pentru becul HID, balastul trebuie să fie capabil să furnizeze și să reducă rapid energia electrică și să regleze fluxul mai eficient pentru a menține becul aprins mai mult timp. Balastul HID trebuie să regleze curentul din sistemul de iluminat HID cu măsurători precise. Dacă permite ca prea multă energie să curgă în bec, lumina HID se va stinge foarte repede. Becul HID poate chiar să explodeze în cazul în care căldura depășește un anumit punct. Pe de altă parte, dacă permite doar o cantitate mică de curent să curgă în becul HID, poate cauza pâlpâiri, iluminare neuniformă și ar putea cauza fisuri în arcul din interiorul becului. Lămpile HID trebuie să fie capabile să se aprindă și să se stingă rapid pentru a funcționa fără supraîncălzire. Acest lucru se datorează faptului că gazul Xenon din interiorul becului are nevoie de timp pentru a se răci înainte de a începe să primească din nou un curent puternic, de înaltă tensiune, care aprinde din nou lumina. Balastul HID are instalate circuite speciale care ajută la repornirea rapidă a lămpii după ce a fost oprită. Nu vei găsi același tip de circuite în alte lumini de vehicule.

Balasturile HID acționează, de asemenea, ca și convertoare de curent continuu în curent alternativ. Becurile HID nu pot funcționa cu curent continuu, deoarece acesta poate deteriora becul. Majoritatea surselor de alimentare disponibile pentru faruri se vor baza pe curent continuu, așa că ai nevoie de balast pentru a converti electricitatea într-un curent alternativ.

Citește și: Descoperă beneficiile utilizării senzorilor de parcare

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Care au fost ultimele cuvinte pe care Diana le-a spus înainte să fie ucisă de urs: "Ajutor, mă atacă!"- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si