Rutina de îngrijire a tenului trebuie adaptată tipului de piele, precum și momentului zilei. De regulă, aplicarea produselor cosmetice se face în funcție de textura acestora: de la cele cu o textură subțire la cele cu o densitate mai mare.

Citeste si: Superluna, fenomen spectaculos

Când se aplică serumul și crema de fata? Când e nevoie de apă micelară și când se folosește spuma de curățare? De ce e nevoie de scrub si cât de des ar trebui folosit? Când ai nevoie de protecție

solară? Iată câteva întrebări la care vei găsi răspunsuri în rândurile următoare.

Principalele etape din rutina de îngrijire a pielii

Sunt trei etape importante care alcătuiesc rutina de îngrijire a pielii, atât dimineața, cât și seara: curățarea, tonifierea și hidratarea. În funcție de momentul zilei și de nevoile pielii, acestor trei etape esențiale li se adaugă și altele, printre care demachierea, protecția solară și exfolierea.

Curățarea tenului este necesară atât dimineața, cât și seara și se realizează înainte aplicării oricărui produs cosmetic. Cu ajutorul spumelor de curățare, a gelurilor de curățare sau a loțiunilor de curățare, este eliminată murdăria, iar pielea este pregătită pentru a absorbi mai bine produsele dermatocosmetice. Seara, etapa de curățare se face în doi pași: prima parte constă în demachierea pielii (cu ajutorul apei micelare sau al altor produse demachiante), iar a doua parte este reprezentantă de aplicarea produselor de curățare menționate anterior (de la geluri la loțiuni de curățare).

Cea de-a doua etapă este tonifierea tenului, pentru a pregăti mai bine pielea pentru absorbția cremelor sau a serumurilor. Cu ajutorul unui toner, potrivit tipului de ten, sunt eliminate celulele moarte și murdăria rămase după curățare și pielea este calmată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop august 2022: Zodiile care au parte o un final de vară de vis

O altă etapă importantă în rutina de îngrijire a tenului este hidratarea. Acesta este momentul în care sunt folosite serumuri și creme hidratante pentru a proteja pielea și a-i oferi fermitate și luminozitate.

În unele seri, înainte de hidratare, este bine să exfoliezi pielea. În acest proces, sunt îndepărtate celulele moarte, pentru ca pielea să rămână fină și vizibil întinerită. Scrub-ul este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice pentru exfolierea pielii.

Protecția împotriva razelor ultraviolete

Soarele poate influența semnificativ sănătatea pielii, razele ultraviolete fiind responsabile de îmbătrânirea prematură a tenului. Petele pigmentare, liniile fine și ridurile se numără printre semnele asociate îmbătrânirii pielii, iar soarele este una dintre principalele cauze. De aceea, protecția împotriva razelor ultraviolete este o etapă indispensabilă din rutina de îngrijire a pielii.

Dimineața, după curățare, tonifiere și hidratare, trebuie aplicate produse cu factor de protecție solară, pentru a proteja pielea de efectele radiațiilor UV. Protecția împotriva razelor ultraviolete trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ieși din casă. Deși vara este sezonul în care cele mai multe persoane folosesc produse cu SPF, de fapt acestea ar trebui utilizate pe tot parcursul anului.

Totodată, pentru a menține elasticitatea pielii vreme îndelungată, este necesar să folosești articole vestimentare care să te protejeze de soare. Pălăriile cu boruri largi, ochelarii de soare și hainele vaporoase reprezintă o modalitate excelentă de protecție împotriva radiațiilor UV.

Citeste si: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii- kfetele.ro

Citeste si: Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia: „Ne-aţi distrus pământul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu vedeta care a decis să „păstreze tumoarea” după ce a aflat că are cancer. A refuzat operația- antena3.ro

Nu în ultimul rând, evitarea expunerii la soare în orele de vârf, respectiv 10.00- 16.00, este o altă măsură necesară pentru limitarea efectelor negative ale radiațiilor ultraviolete asupra pielii.

Îngrijirea pielii este un proces de lungă durată, iar stabilirea unei rutine de skincare eficiente te ajută să menții sănătatea cutanată cât mai mult timp. Alege produsele potrivite tipului de piele și respectă pașii esențiali pentru o îngrijire corectă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si