Nici măcar în matematică, știință exactă, nu există rezolvare pentru orice problemă. De-a lungul timpului, savanți de renume au încercat ani de-a rândul, decenii chiar, să rezolve diverse probleme, fără să reușească însă să se apropie de rezultatul corect. În rândurile de mai jos vă prezentăm cele 5 probleme fundamentale de matematică nerezolvate până în prezent, în ciuda străduințelor celor mai luminate minți ale planetei și a tehnologiei la care avem acces. 

Citeste si: Lovitură de teatru! Nicușor Dan a fost amendat de Poliția Rutieră! Noul primar al Bucureștiului a contestat în instanță procesul verbal de contravenție! EXCLUSIV

1. Cea mai grea problemă este „conjectura lui Collatz”, o funcție complicată prin care trebuie să arăți că orice număr este natural. Matematicianul Terence Tao a făcut recent mai mulți pași spre rezolvarea problemei, dar încă este departe de o soluție clară.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Anularea alegerilor din România, Breaking News pe toată planeta. Ce scriu publicațiile internaționale- antena3.ro

Citeste si: Soldații nord-coreeni nu pot lupta împotriva trupelor ucrainene dintr-un motiv incredibil. De ce Rusia nu se poate baza pe ei- stirileprotv.ro

2. O altă „conjectură” este cea a lui Goldbach, care prevede ca orice sumă a două numere prime mai mari de 2 dă o cifră pară. De exemplu, 13+5= 18 sau 23+19= 42. Matematicienii trebuie să demonstreze că această ecuație este adevărată pentru toate numerele naturale. O formulă în acest sens nu a fost găsită de către cercetători până acum.

Matematică
Cine rezolvă problemele nerezolvate până acum poate câștiga premii colosale

Unele probleme de matematică sunt nerezolvate de mai bine de un secol 

3. Teoria „numerelor prime gemene” se referă la numerele prime care se află la doar două lungimi distanță, ca de exemplu 11 și 13 sau 17 și 19.

4. ”Ipoteza lui Riehmann”. Rezolvarea ei îi aduce matematicianul inspirat premiul de un milion de dolari în cadrul „Millenium Prize Problem”.

5. Problema sferelor. Să zicem că avem un număr de portocale pe care le punem într-o pungă. Încă nu a existat o formulă matematică ce explică numărul de sfere cu care se atinge o portocală în interiorul pungii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si