Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna. Edu.ro a publicat notele finale după contestaţii

Sâmbătă se afişează rezultatele finale la Bacalaureat 2020 toamnă. Notele vor fi disponibile, cel mai probabil, pe bacalaureat.edu.ro, în jurul orei 12:00.

Author: Andreea Stoica vineri 04 septembrie 2020 , 18:57

Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro
Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele finale pentru examenul Bacalaureat 2020 toamna se afişează pe EDU.ro. 

Elevii care au susţinut examenului de Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă au aflat miercuri notele luate. Cei nemulţumiţi au depus contestaţii. 

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 toamnă, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Contestațiile au putut fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, ieri, 2 septembrie, în intervalul orar 14:00- 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații au fost nevoiţi să completeaze, semneaze și depună/ transmită inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip trebuia semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro
Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro

Rata de promovare la examenului de Bacalaureat 2020 sesiunea de tomană

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere cu aproape un procent, comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).

Din totalul candidaților promovați (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019- 2020 este de 34%. În cazul promoțiilor anterioare, rata candidaților promovați este de 27,8%.

Citeste si: EDU.ro Rezultate BAC 2020 toamnă: Scrie AICI CODUL tău şi află notele!

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 169 de candidaţi (aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). Este important de menționat faptul că un candidat din județul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece). Această realizare, în sesiunea de toamnă a bacalaureatului, este o premieră în ultimii 18 ani. Candidatul este din promoția curentă.

Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro
Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro

Județele cu rate de promovare de peste 35%: Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%). Rata de reușită pentru candidații din Capitală este de 34,2%. Rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

Media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Citeste si: Rezultate BAC 2020 toamnă: Aşa verifici online pe bacalaureat.edu.ro ce notă ai luat

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate miercuri, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD).

Câţi candidaţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020?

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august- septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2020, începând de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la examenul de Istorie

Rezultate BAC 2020 toamnă. La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat (sesiunea august- septembrie 2020), proba E).a)- Limba și literatura română, desfășurată pe 24 augus, au participat 12.499 de candidați din 15.675 înscriși.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la Geografie și cum se rezolvau

Nu s-au prezentat 3.131 de candidați, în timp ce 45 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 10 candidați au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost în izolare la domiciliu, iar trei spitalizați/carantinați.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Chimie și cum se rezolvă

Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro
Rezultate finale Bacalaureat 2020 toamna - Edu.ro

Pe 25 august s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat- proba E).c), sesiunea august- septembrie 2020. Au participat 22.187 de candidați din totalul celor 28.247 de candidați înscriși. 6.005 candidați nu s-au prezentat. Dintre aceștia, patru se află în izolare, iar șase candidați sunt spitalizați/în carantină.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la fizică și cum se rezolvau

Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidați.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Matematică. Vezi PDF

Rezultate BAC 2020 toamnă. La ultima probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea august- septembrie 2020, proba E).b)- Limba și literatura maternă, au participat 255 de candidați.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Limba maternă

Au absentat 62 de candidați. Nu au existat cazuri în care temperatura celor prezenți să depășească valoarea maximă de 37.3̊ C și nici elevi aflați în izolare sau spitalizați/în carantină. De asemenea, nu s-au înregistrat candidați eliminați.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID,... Alina Pușcău, infectată cu COVID-19. Actrița trece prin momente cumplite: ”Este COVID, mă omoară. Îmi distruge viața”
spotmedia.ro
Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe... Ce restricţii s-au impus în fiecare localitate roşie din jurul Capitalei. În multe ”economia a fost închisă” sau e aproape să se închidă
spotmedia.ro
Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”.... Experiment: Câteva grădiniţe din Finlanda au transformat locurile de joacă în „păduri”. Ce s-a întâmplat cu imunitatea copiilor
b1.ro
Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă... Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
infoactual.ro
Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare Apar medicamente pentru tratamentul COVID. Noul medicament este în faza finală de testare
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
evz.ro
Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui... Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”
doctorulzilei.ro
Va rezista România valului 4? Florin Cîțu: „Nu cred că valul patru a fost pregătit cum... Va rezista România valului 4? Florin Cîțu: „Nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia”
romaniatv.net
Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop Este BOMBA BOMBELOR în showbiz, vorbim de cel mai temut clan interlop
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si