Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a rămas fără titlul de cetăţean de onoare

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a declanşat un scandal major după ultimele declaraţii acordate într-o emisiune televizată.

Petru Luca, miercuri 31 iulie 2019 , 08:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a declanşat un scandal major după ultimele declaraţii acordate într-o emisiune televizată, realizată la Timișoara, în care a ales să-i numească pe olteni ”ciurucuri”. 

Invitat în emisiunea „Convergenţe”, de la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a făcut declaraţii extrem de dure la adresa oltenilor stabiliţi în Timişoara. Vorbind despre cultura din Timişoara, a spus că „publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”. „Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei? (...) Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa... mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s, potrivit adevărul.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după ședința CSAT cu privire la crimele din Caracal

Deranjat de afirmațiile caricaturistului, primarul Slatinei, Emil Moţ, a anunțat că a solicitat consiliului local retragerea titlului de cetăţean de onoare al oraşului lui Ştefan Popa Popa’s. ”Constat cu foarte mare regret că anumite personalități ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clișee și preferă să gafeze decât să își recunoască o greșeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea și demnitatea de cetățean de onoare al orașului Slatina domnului Ștefan Popa Popa’s pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popa’s, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a notat Moţ pe Facebook, citat de gazetanouă.ro. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si