Carmen Adamescu va fi plasată în arest la domiciu în dosarul în care este cercetată pentru delapidare

Carmen Adamescu va fi plasată în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetată pentru delapidare după ce magistraţii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în ceea ce o priveşte.

G. S., joi 11 octombrie 2018 , 13:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Întrebat dacă nu au fost probe solide la dosar astfel încât procurorii au propus măsura arestului la domiciliu, avocatul lui Carmen Adamescu a spus că probabil că aceştia au avut în vedere situaţia ei şi faptul că nu a avut niciodată probleme cu justiţia.

De asemenea, întrebat dacă s-a prevalat de dreptul la tăcere, avocatul a spus: "Da. Vreau să lămurim următorul aspect: nu este vorba de un refuz de a da declaraţii, esta vorba de faptul că nu poţi să dai o declaraţia atâta vreme cât nu ştii ce acte sunt în dosar. Nu (îşi asumă vina pentru faptele imputate - n.r.). Răspunsul doamnei a fost: nu mă consider vinovată".

"Se menţionează negru pe alb că e în urma denunţului domnului Alexander Adamescu", a precizat avocatul Corin Dănescu.

Întrebat de jurnalişti cum i s-a părut Carmen Adamescu, el a afirmat: "Vă daţi seama că orice om e marcat după 24 de ore petrecute în arest. Presupun că după ce vor expira cele 24 de ore i se va da drumul, în mod cert".

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că procurorii au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata Carmen Adamescu, pentru delapidare.

"În fapt, în perioada octombrie 2004 - iulie 2017, în mod repretat, cu intenţie şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al persoanei vătămate U.S.C. SA, inculpata Adamescu Carmen a însuşit: în favoarea a 4 societăţi comerciale controlate de aceasta, suma totală de 44.895.390,97 lei, prin încheierea cu aceste societăţi a unor contracte fictive, de natură a crea aparenţa ieşirii licite a acestei sume din patrimoniul persoanei vătămate (contracte de management/consultanţă în afaceri, contracte de prestări servicii, contracte de intermediere comercială); în interes personal, suma de 3.049.547,67 lei, fie prin ridicare directă în numerar din casieria persoanei vătămate, fie prin efectuarea unor plăţi din conturile bancare ale persoanei vătămate", arată sursa citată.

Miercuri, organele de cercetare penală din Poliţia Română - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice au dispus reţinerea suspectei Carmen Adamescu pentru 24 de ore.

Joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au propus Tribunalului Bucureşti luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Carmen Adamescu, pe o perioadă de 30 de zile.

Surse judiciare declarau, miercuri, pentru News.ro, că dosarul a fost constituit după un denunţ depus de către fiul vitreg al lui Carmen Adamescu, Alexander Adamescu.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au făcut, miercuri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi evaziune fiscală.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate «închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii», ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari”, anunţa Poliţia Română.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate.

Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei. De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casieria societăţii sau din cont, cu titlul de "avans spre decontare", dar nereturnaţi.

Te-ar putea interesa si