Carmen Dan a primit bani pentru haine și hrană înainte să demisioneze de la Ministerul de Interne! Vezi ce sumă a încasat fostul ministru!

Carmen Dan a primit bani pentru haine și hrană în perioada în care a fost ministru.

Matei Vaihan, vineri 10 iulie 2020 , 18:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Carmen Dan a primit bani pentru haine și hrană, după cum reiese din ultima declarație de avere completată de fostul ministru de Interne, în prezent senator. Astfel, Carmen Dan a beneficiat de suma de 2.128 de lei, trecută cu explicația „echipament“ de la ministerul de Interne. (vezi cum arată blocul din Videle în care locuiește Carmen Dan)

Citeste si: Viorica Dancila cauta serviciu. Cine se ofera sa ii dea un loc de munca fostului premier

Citeste si: Viorica Dăncilă e hărțuită prin tribunale! Nu scapă de proces, s-a stabilit când va fi chemată în fața judecătorilor!

Citeste si: Fostul ministru Sorina Pintea suferă de o boală cumplită! „Mă simt din ce în ce mai rău...”

Carmen Dan a încasat această sumă deși, în 2019, a avut un salariu lunar - fie în calitate de ministru de Interne, fie în calitate de senator - de circa 13.500 de lei pe lună, a relatat newsweek.ro. Carmen Dan a fost ministru de Interne din ianuarie 2017 în iulie 2019, dar doar în 2019 ea declară că ar fi beneficiat, în calitate de ministru, civil, de peste 2.000 de lei pentru echipament. În declarațiile de avere anterioare nu apare această sumă. În plus, tot în 2019, ea încasează, tot pentru prima oară, 6.048 de lei pentru norma de hrană. 

Carmen Dan a primit bani pentru haine și hrană. E vecină la Videle cu Viorica Dăncilă

Din documentul completat zilele trecute reiese că fostul ministru de Interne deține un apartament de 80 metri pătrați la Videle, cumpărat în 2008. WOWbiz.ro a dezvăluit că locuința lui Carmen Dan se află în același bloc din Videle cu cea a Vioricăi Dăncilă, dar la scări diferite. În Videle, la blocul celor două femei celebre din oraș, lumea vorbește frumos despre ele. 

”Cum să nu le știu? Doamna Viorica stă la etajul 3, doamna Carmen la parter, dar la scara din partea cealaltă. Se vedeau mai rar pe la bloc, că nu prea veneau în același timp, dar știu de la alți vecini că se mai vizitau așa, la câte o cafea, sau mai ieșeau împreună în oraș, după vreo conferință a partidului ținută aici. Erau amândouă de treabă, salutau pe toată lumea...Nici acum nu s-au schimbat, deși doamna Carmen vine rar pe aici, după ce i-a murit soțul, domnul Cornel”, ne-a declarat o vecină a celor două foste figuri politice de primă mână din PSD.

Carmen Dan a primit bani pentru haine și hrană. Are un Audi Q5

Carmen Dan mai are dar și un Audi Q5, achiziționat în 2017.  Carmen Dan nu deține alte bunuri și nici nu are bani economisiți la bancă. În schimb, Carmen Dan are două credite la bănci, unul de 15.030 lei, scadent în 2040, altul de 95.848 de lei, scadent în 2020. În 2019, Dan a încasat un salariu de 105.889 de lei de la Minsiterul de Interne și unul de 57.612 lei de la Senatul României.

În 2019, Carmen Dan a fost forțată să demisioneze din guvernul Dăncilă, pe fondul numeroaselor reproșuri privind intervenția brutală a jandarmilor, din 10 august 2018, împotriva manifestanților antiguvernamentali. În momentul în care Viorica Dăncilă a decis să o schimbe din funcție pe Carmen Dan, căreia i-a reproșat gestionarea crizei de la manifestațiile din august 2018, prietenia s-a rupt și nu a mai fost cale de întoarcere în relația dintre cele două. ”Nu poate doamna Viorica Dăncilă, așa, unilateral, să se confirme singură și să se stabilească, trebuie să vorbească cu conducerea partidului. Nu sunt dușmanul nimănui din partid. Însă sunt un om care apreciază verticalitatea, apreciază decența și nu o regăsesc la doamna Viorica Dăncilă”, declara în decembrie 2019 Carmen Dan despre fosta ei amică.  

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si