Carmen Iohannis, chemată la Parchetul General! De ce a ajuns să fie audiată Prima Doamnă a României?

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, a fost chemată la Parchetul General în data de 10 decembrie. Ea urmează să fie audiată în dosarul privind casele din Sibiu.

Author: C.I.P. luni 26 noiembrie 2018 , 14:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis fusese citată la audieri în 15 noiembrie, însă nu s-a prezentat, motivând că este în vizită de stat în Marea Britanie, aşa că noul termen stabilit este de 10 decembrie.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce Lumea Justiţiei a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucşă, şi a soţilor Carmen şi Klaus Iohannis.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparţineau statului român şi erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000- noiembrie 2014 de Klaus Iohannis. În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soţii Iohannis au obţinut 320.000 euro, până când instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credinţă, precum şi actele de moştenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

Preşedintele Klaus Iohannis declara că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat, iar dosarele au fost închise nu pentru că îi cunoaşte pe procurorii Lazăr 1 sau Lazăr 2, aşa cum acuză Liviu Dragnea, ci pentru că faptele nu există. Klaus Iohannis a afirmat că nici el şi nici soţia sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si