Cartofii prăjiţi sunt delicioşi şi, în ciuda tuturor avertismentelor legate de calorii şi grăsimi, din când în când ne putem răsfăţa cu câte o porţie.
Cartofi prăjiţi. Pare că de fiecare dată când încercăm să îi facem acasă avem impresia că nu sunt ca la restaurant. Totuşi, există câteva trucuri care să ne ajute să avem cartofi prăjiţi crocanţi la exterior şi moi în interior şi în bucătăria noastră.
Cei mai buni cartofi prăjiţi sunt cei care sunt trecuţi de două ori prin tratamentul termic. Prima dată trebuie prăjiţi la temperatură mică, apoi scoşi şi puşi pe un şervet de hârtie ca să se absorbă tot uleiul. După ce se răcesc puţin, se pun din nou în ulei foarte încins pentru a deveni crocanţi.
Citeste si: Consumi cartofi congelați? Vezi la ce riscuri te expui! Specialiștii spun totul despre acest produs!
Cartofi prăjiţi. Modul de preparare este simplu.
Cartofii tăiaţi se pun în apă rece într-un bol mare, pentru 20 de minute pentru a scăpa de excesul de amidon.
Apoi se scot şi se usucă cu un prosop de bucătărie. Se mai lasă puţin, întinşi într-un singur strat pentru a se usca la aer.
Citeste si: Salata rapida, perfecta pentru zilele caniculare!
Cartofi prăjiţi. Stratul de ulei din tigaie trebuie să fie generos. Se încinge şi se adugă cartofii. Se lasă până devin aurii, 5 minute.