Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
Cartofi prăjiți. Îți dorești să memânci cartofi prăjiți aurii, crocanți la exterior, dar fragezi pe interior, ca la restaurant?
Cartofi prăjiți. Cine nu iubește cartofii prăjiți? Vrei să afli cum se fac cei mai gustoși cartofi prăjiți, secretul ca să nu absoarbă mult ulei, să fie crocanți pe exterior și fragezi pe interior, ei bine, totul este foarte simplu.
Cartofi prăjiți. În primul rând trebuie să ne asigurăm că am ales soiul potrivit pentru prăjit. Pe timpuri, gospodinele știau de cartofi rosii pentru prajit si de cei albi pentru piure.
Citeste si: Mască virus gripal. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Dosarul lui Klaus Iohannis a fost clasat
Se aleg cartofii mari și frumoși, se curăță de coajă, îndepărtam ochiurile negre și îi spălăm bine.
Se taie cartofii în batoane de preferat cât mai egale ca grosime, cu latura de 0,7- 1 cm. Este important ca acestia sa fie bine zvantati inainte de prajire si sa nu se aglomereze tigaia – se lucreaza in transe mai multe. Este important să încercați să-i tăiați la grosime egală pentru ca altfel cei subtiri se vor praji mai repede.Citeste si: Buzău: Puternic incendiu de vegetaţie într-o zonă cu conducte de gaz. Focul s-a întins pe 150 de hectare
Prajirea cartofilor se face in baie de ulei – adica strat generos de ulei.
Daca aveti friteuza este simplu pentru ca acolo nivelul uleiului este indicat intre doua marcaje Min si Max. In cazul tigailor este bine sa le alegeti pe cele mai adanci si mai largi, iar stratul de ulei sa treaca de jumatatea inaltimii. Pentru cartofii prăjiți cel mai indicat ulei este cel de floarea soarelui.Acestia trebuie sa aiba loc in tigaie, sa nu stea claie gramada pentru ca nu se vor praji ca lumea ci vor fierbe in ulei.
In plus, o cantitate prea mare de cartofi va scadea brusc temperatura uleiului, acestia imbibandu-se cu el. Am setat cronometrul la fix 5 minute. Imediat i-am scos cu o spatula perforata si i-am asezat pe un grilaj metalic de bucatarie (pus deasupra unei tavi). S-a dovedit ca scurgerea de ulei a produselor prajite este mai eficienta pe gratare metalice decat pe hartii absorbante. Cat se lasa pe gratar? Minimum 10-15 minute dar sunt recomandate si 30 de minute.
Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: Coronavirusul este inamicul public numărul unu
Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro
Se pot manca și goi și merg perfect cu sos tartar sau remoulade. Puteți pregăti și un steak de vită, șnițele, ouă ochi sau burger să mâncați cu cartofi prăjiți.