Cartofi prăjiți. Cine nu iubește cartofii prăjiți? Vrei să afli cum se fac cei mai gustoși cartofi prăjiți, secretul ca să nu absoarbă mult ulei, să fie crocanți pe exterior și fragezi pe interior, ei bine, totul este foarte simplu.

Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

Cartofi prăjiți. În primul rând trebuie să ne asigurăm că am ales soiul potrivit pentru prăjit. Pe timpuri, gospodinele știau de cartofi rosii pentru prajit si de cei albi pentru piure.

In retetarele vechi se numeau „cartofi sapunari” sau „fainosi”. În marile supermarketuri exista cartofi sortati pe soiuri, a caror destinatie este inscriptionata pe pachet: cartofi pentru prajit, pentru salata, pentru copt, pentru piure etc. Asa ca fiți atenți cum alegeti cartofii pentru prajit!

Citeste si: Mască virus gripal. Cum se poartă corect masca în timpul epidemiei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doi bărbați au găsit monede de argint de 2.300 de ani în Botoșani. Niciodată nu a mai fost descoperită în zonă o astfel de comoară- antena3.ro

Citeste si: Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Superstiții pentru ziua de 14 octombrie- wowbiz.ro

Citeste si: Dosarul lui Klaus Iohannis a fost clasat

Cartofi prăjiți. Cum să prepari cartofi ca la restaurant

Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

Se aleg cartofii mari și frumoși, se curăță de coajă, îndepărtam ochiurile negre și îi spălăm bine.

Se taie cartofii în batoane de preferat cât mai egale ca grosime, cu latura de 0,7- 1 cm. Este important ca acestia sa fie bine zvantati inainte de prajire si sa nu se aglomereze tigaia – se lucreaza in transe mai multe. Este important să încercați să-i tăiați la grosime egală pentru ca altfel cei subtiri se vor praji mai repede.
Se pun cartofii tăiați în apă rece și se clătes de 3-4 ori până scăpăm de amidonul care tulbură apa.

După ce i-am spălat bine, se așează pe un servet curat de bucătărie să absoarbă apa care nu ajută deloc în procesul de prăjire.

Cartofi prăjiți. Cum se păjesc cartofii

Citeste si: Buzău: Puternic incendiu de vegetaţie într-o zonă cu conducte de gaz. Focul s-a întins pe 150 de hectare

Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți
Cartofi prăjiți. Trucuri pentru cei mai buni cartofi aurii și crocanți

Prajirea cartofilor se face in baie de ulei – adica strat generos de ulei. Daca aveti friteuza este simplu pentru ca acolo nivelul uleiului este indicat intre doua marcaje Min si Max. In cazul tigailor este bine sa le alegeti pe cele mai adanci si mai largi, iar stratul de ulei sa treaca de jumatatea inaltimii. Pentru cartofii prăjiți cel mai indicat ulei este cel de floarea soarelui.Acestia trebuie sa aiba loc in tigaie, sa nu stea claie gramada pentru ca nu se vor praji ca lumea ci vor fierbe in ulei. In plus, o cantitate prea mare de cartofi va scadea brusc temperatura uleiului, acestia imbibandu-se cu el. Am setat cronometrul la fix 5 minute. Imediat i-am scos cu o spatula perforata si i-am asezat pe un grilaj metalic de bucatarie (pus deasupra unei tavi). S-a dovedit ca scurgerea de ulei a produselor prajite este mai eficienta pe gratare metalice decat pe hartii absorbante. Cat se lasa pe gratar? Minimum 10-15 minute dar sunt recomandate si 30 de minute.
Aceasta este dubla prajire! Am pus din nou uleiul la incins aducandu-l de data asta la 190 C. Am prajit inca o data cartofii pana ce au devenit aurii (la foc mediu).

Cartofi prăjiți. Cum se mănâncă

Citeste si: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății: Coronavirusul este inamicul public numărul unu

Citeste si: Anunț pentru elevele din toată țara! Când vor fi livrați banii pe carduri?- kfetele.ro

Citeste si: Mesaje și urări de Sfânta Cuvioasă Parascheva 2024: „La mulţi ani! Un cer albastru fără nori, în calea ta să fie, să ai în viaţă numai flori, noroc şi bucurie!”- radioimpuls.ro

Citeste si: Mitul bicarbonatului de sodiu: cât de eficient este cu adevărat în curățenie? Amestecat cu oțet, nu are niciun efect- antena3.ro

Se pot manca și goi și merg perfect cu sos tartar sau remoulade. Puteți pregăti și un steak de vită, șnițele, ouă ochi sau burger să mâncați cu cartofi prăjiți.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si