Lapte de pasăre. Rețeta românească de mult uitată

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Rețeta românească de mult uitată

Author: A.M.S. marți 11 februarie 2020 , 14:11

Lapte de pasăre.  Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. A fost desertul copilăriei pentru mulţi dintre noi. A fost sursă de bucurie, gust delicios şi savoare într-un desert apetisant. Da, este vorba despre reţeta clasică de lapte de pasăre, un desert pe care ne-am gândit să-l preparăm chiar astăzi pentru cei dragi. Tu, ce mai aştepţi?

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Reţetă clasică- Ingrediente (4 porţii)

5 ouă

1 l lapte

120 g zahăr

1 pliculeţ zahăr vanilat

fulgi de migdale

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

coaja răzuită de la o lămâie

1 linguriţă esenţă vanilie sau rom

2 linguri amidon

Citeste si: Salam de biscuiți rețetă simplă: Așa se face desertul copilăriei!

Lapte de pasăre.  Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Reţetă clasică- Mod de preparare

Fierbi laptele într-o cratiţă. Separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe acestea din urmă le baţi spumă. Adaugi 100 g de zahăr şi baţi până se întăresc. Freci gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o compoziţie ca o cremă.

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Când laptele fierbe, adaugi zahărul vanilat şi dai focul foarte mic. Atenţie, laptele nu trebuie să clocotească! Iei cu o lingură din albuşul spumă şi pui în lapte, dar nu fierbi multe găluşte deodată. Laşi câte 2 minute pe fiecare parte, ca să fie pufoase. Scoţi cu o spumieră şi scurgi, scrie clickpoftabuna.ro.

Lapte de pasăre.  Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.

Citeste si: Plăcintă cu iaurt. Cea mai simplă rețetă cu iaurt și stafide

Când termini cu albuşul fiert, pui coaja de lămâie peste gălbenuşuri, amidonul, apoi torni laptele câte puţin. Laşi la foc mic până se leagă şi adaugi şi esenţa de vanilie sau de rom.

Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre. Pui găluştele de albuş fierte în compoziţia de lapte, ornezi cu fulgi de migdale şi serveşti rece.

Lapte de pasăre.  Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.
Lapte de pasăre. Rețetă lapte de pasăre. Cum se face laptele de pasăre.

Citeste si: Lava Cake, desertul simplu, demn de stele Michelin!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si