Cascada Bigăr prăbuşită: Imagini dezolante. Este o veste cumplită pentru turismul din România

Vă prezentăm imaginile dezolante cu faimoasa cascadă Bigăr prăbuşită! Este o veste cumplită pentru turismul din România, în condiţiile în care cascada Bigăr ocupa primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume. 

Author: Andreea Stoica marți 08 iunie 2021 , 09:46

Cascada Bigăr prăbuşită
Cascada Bigăr prăbuşită [Sursa foto: Romsilva]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Imaginile cu cascada Bigăr prăbuşită au fost publicate de Romsilva.

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, s-a prăbușit luni, 7 iunie 2021, din cauze naturale.

Cascada Bigăr prăbuşită
Cascada Bigăr prăbuşită[Sursa foto: Romsilva]

Momentul în care cascada Bigăr se prăbuşte a fost surprins de camerele de vedere din zonă.

Imaginile cu cascada Bigăr în momentul în care se prăbuşte pot fi văzute pe pagina de Facebook- Romsilva.

"Avem, din păcate, și o veste neplăcută

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, s-a prăbușit din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi (n.r. luni, 7 iunie) a cedat sub propria greutate.

"Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini", anunţă Romsilva.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit
Cascada Bigăr s-a prăbuşit[Sursa foto: Romsilva]

Citeste si: Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România s-a prăbușit

„Sunt şocat, îmi pare rău.

Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, luni seară, pentru News.ro.

Cascada Bigăr ocupa primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume 

Cascada Bigăr a devenit cunoscută la nivel mondial în anul 2013, după ce site-ul american „The World Geography” a clasat-o pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume. Imaginea pe care o creează perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile acoperite de muşchi este de-a dreptul fermecătoare.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit
Cascada Bigăr s-a prăbuşit[Sursa foto: Romsilva]

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin.

Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B ș la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator.

Citeste si: Cascada Bigăr, un loc splendid în România. Unde se află și cum putem ajunge

Din București până la Cascada Bigăr sunt 452 de kilometri.

Cascada Bigăr prăbuşită
Cascada Bigăr prăbuşită[Sursa foto: Romsilva]

Citeste si: Cea mai frumoasă cascadă din România, distrusă de inundaţii

Fix din dreptul cascadei Bigăr se intră în rezervația naturală. Cascada se află la câțiva metri distanță de șosea. Acolo există și un loc de popas pentru turiști.

Dacă înaintaţi, pe jos, în jur de 10 minute pentru a vedea de unde izvorăște apa-Peștera Bigăr. Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, cum i se mai spune, este unul puternic a cărei apă provine din subteran și trece prin peșteră ce îi poartă numele din Munții Aninei. Cascada Bigăr mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Coronini, scrie libertateapentrufemei.ro

Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Citeste si: Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa s-a prăbuşit! A fost desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume

Cei care vor să vadă mai multe obiective turistice în zonă și să afle mai multe povești și legende interesante plătesc o taxă modică. Apa este foarte curată și este potabilă.

Până la izvor se urcă pe o potecă stâncoasă, apoi se ajunge la un podeț de lemn peste râu și ajungi la peșteră.

Cum arăta cascada Bigăr înainte să se prăbuşească

Cascada Bigăr înainte să se prăbuşească
Cascada Bigăr înainte să se prăbuşească[Sursa foto: Romsilva]

Aşa arăta cascada Bigăr înainte să se prăbuşească
Aşa arăta cascada Bigăr înainte să se prăbuşească[Sursa foto: Romsilva]

Legenda Cascadei Bigăr

Legenda spune că o familie de țărani de pe Valea Almajului ce nu au putut să aibă urmași au aflat de la o vrăjitoare, în vis, că dacă femeia va bea apa de la izvorul dintre cele două lumi, de sub stâncă, va avea un copil. Vrăjitoarea le-a spus că dacă vor avea o fată să nu o lase să se îndrăgostească că își va găsi moartea. Femeia a născut o fată care s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr. Tatăl ei a închis-o în grota de pe munte pentru a o ține departe de blestem.

Citeste si: Cascada Bigar, asa cum nu ai vazut-o niciodata. Ce s-a schimbat la faimosul obiectiv turistic, unic in lume

Suferințele fetei au înduplecat-o pe vrăjitoarea ce trăia în Tărâmul Regăsirii Dorului să viziteze fata în grotă și să îi transforme părul într-o cascadă pe care au început că cadă lacrimile ei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta. Cei doi s-au reîntâlnit pe cealaltă lume, acolo unde și-au putut împlini povestea lor de dragoste.

Citeste si: Cascada Bigar, din Caras-Severin, a devenit o perdea imensa de clestar. Gerul din ultimele zile a transformat siroaiele de apa in turturi imensi.

Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca.... SURVIVOR ROMANIA 2021. S-a rupt lantul de iubire dintre Zanni si Sebastian Chitosca. Cum au ajuns cei doi Faimosi la cutite pe ultima suta de metri pana la Marea Finala
spotmedia.ro
Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL Palma Comisiei de la Veneția. Când te comporți ca USL
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
b1.ro
Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare! Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!
infoactual.ro
De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume! De ce a murit Bran, îndrăgitul actor din Stan și Bran. Cauza morții a șocat întreaga lume!
infoactual.ro
Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit Reguli de aur în dietă. Un celebru nutriționist a dezvăluit schema sigură pentru slăbit
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si