Cascada Bigăr, un loc splendid în România. Unde se află și cum putem ajunge

Cascada Bigăr este un loc splendid în ţara noastră, fiind extrem de apreciată şi la nivel mondial. Iată unde se află și cum putem ajunge acolo!

Author: Andreea Stoica joi 27 august 2020 , 21:50

Cascada Bigăr
Cascada Bigăr
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cascada Bigăr a devenit cunoscută la nivel mondial în anul 2013, după ce site-ul american „The World Geography” a clasat-o pe primul loc în topul celor mai frumoase cascade din lume.

Imaginea pe care o creează perdelele de apă ce se revarsă peste stâncile acoperite de muşchi este de-a dreptul fermecătoare.

Cum poţi ajunge la Cascada Bigăr

Cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minisului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B ș la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator.

Din București până la Cascada Bigăr sunt 452 de kilometri.

Citeste si: Cea mai frumoasă cascadă din România, distrusă de inundaţii

Fix din dreptul cascadei Bigăr se intră în rezervația naturală. Cascada se află la câțiva metri distanță de șosea. Acolo există și un loc de popas pentru turiști.

Dacă înaintaţi, pe jos, în jur de 10 minute pentru a vedea de unde izvorăște apa-Peștera Bigăr. Izvorul Bigăr sau Izbucul Bigăr, cum i se mai spune, este unul puternic a cărei apă provine din subteran și trece prin peșteră ce îi poartă numele din Munții Aninei. Cascada Bigăr mai este cunoscută și sub denumirea de Cascada Coronini, scrie libertateapentrufemei.ro

Cascada Bigăr
Cascada Bigăr

Apa este bogată în calcar și se varsă în răul Miniș de pe un prag stâncos de circa 8 metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra noastră cascadă. Apa iese de sub o stâncă ce are o înălțime de peste 50 de metri. Iarna, țurțurii de gheață ai cascadei formează un adevărat Palat de Cleștar.

Citeste si: Destinații de vacanță în anul 2020, după ce se redeschid hotelurile în România

Cei care vor să vadă mai multe obiective turistice în zonă și să afle mai multe povești și legende interesante plătesc o taxă modică. Apa este foarte curată și este potabilă.

Până la izvor se urcă pe o potecă stâncoasă, apoi se ajunge la un podeț de lemn peste râu și ajungi la peșteră.

Legenda Cascadei Bigăr

Legenda spune că o familie de țărani de pe Valea Almajului ce nu au putut să aibă urmași au aflat de la o vrăjitoare, în vis, că dacă femeia va bea apa de la izvorul dintre cele două lumi, de sub stâncă, va avea un copil. Vrăjitoarea le-a spus că dacă vor avea o fată să nu o lase să se îndrăgostească că își va găsi moartea. Femeia a născut o fată care s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr. Tatăl ei a închis-o în grota de pe munte pentru a o ține departe de blestem.

Citeste si: VIDEO| A răsunat muntele de veselie

Suferințele fetei au înduplecat-o pe vrăjitoarea ce trăia în Tărâmul Regăsirii Dorului să viziteze fata în grotă și să îi transforme părul într-o cascadă pe care au început că cadă lacrimile ei. Tânărul Bigăr s-a aruncat în apă, iar tânăra a murit odată cu acesta. Cei doi s-au reîntâlnit pe cealaltă lume, acolo unde și-au putut împlini povestea lor de dragoste.

Legenda mai spune că cei îndrăgostiți care vor să aibă parte de iubire veșnică să bea apă din cascada Bigăr.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si