Primele căpșuni românești și-au făcut apariția în piețe! Acestea au ajuns să coste însă dublu față de cele grecești, scrie ProTv.

Cu cât se vinde kilogramul de căpșuni?

Cine își dorește să își satisfacă pofta trebuie să scoată din buzunar între 25 și 40 de lei pentru un kilogram de căpșuni. Pentru cele bio, însă, prețul unui kilogram poate ajunge și la 100 de lei.

Producătorii promit însă că acestea sunt de foarte dulci și aromate.

„Nu am cumpărat că am acasă un rând pe lângă gard, 20 de metri, și când se coc îs originali și bio. Acum nu-mi permit”,  a spus un client pentru sursa citată mai sus.

Preț căpșuni românești

Imagine reprezentativă pentru căpșuni.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Nu a putut să-și plătească datoriile și a recurs la un gest șocant. Ireal ce a putut face o pensionară. "Unii o pot considera o victimă"

Nu găsim doar în tarabe aceste fructe de sezon, ci și în portbagajul producătorilor, care spun că acestea fac parte din soiul Alba.

Unde pot fi mâncate căpșunile direct din grădină?

Un nou concept pare că ia amploare în țara noastră. Tot mai mulți producători își provoacă clienții la o activitate interesantă și relaxantă, care îi scoate din cotidian. Așadar, cei care vor să guste din fructele roșii pot merge direct la o plantație, unde culeg singuri roadele.

Un astfel de loc este situat la 15 km de Ploiești, în satul Stăncești, potrivit Observatorul Prahova. Nea Marin a declarat ”deschis” sezonul și își așteaptă cu nerăbdare clienții.

Deci, cei care ajung aici vor putea gusta și cumpăra din șase soiuri de căpșuni, plantate pe o suprafață de teren de aproximativ 2500 de metri pătrați.

Preț căpșuni românești

Imagine reprezentativă pentru căpșuni.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Înghețata ar putea fi interzisă după miezul nopții într-un mare oraș european. Motivul halucinant din spatele deciziei: „Ei realizează ce fac?”

Cât costă căpșunile lui Nea Marin?

Programul plantației este următorul: de luni până vineri după ora 18.00, iar sâmbătă și duminică în intervalul 09.00-17.00. Anul acesta, prețul unui kilogram de căpșuni este de 20 de lei. De menționat este că fructele sunt crescute și îngrijite fără să fie contaminate cu substanțe chimice, toxice pentru sănătate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si