Cât costă o noapte de cazare în Săpânța, satul din Maramureș care impresionează prin unicitatea sa

Află cât costă o noapte de cazare în Săpânța, satul din Maramureș care impresionează prin unicitatea sa

Săpânța, un pitoresc sat din județul Maramureș, Transilvania, este cunoscut nu doar pentru peisajele sale autentice, ci și pentru un obiectiv turistic cu totul special: Cimitirul Vesel. Tot mai mulți turiști aleg să viziteze această zonă, iar prețurile pentru o noapte de cazare variază între 170 și 300 de lei, conform platformelor de rezervare online.

Un sat cu istorie bogată

Prima atestare documentară a satului Săpânța datează din anul 1373, sub denumirea de "Zapancha".

Originea numelui localității se presupune că provine din latinescul "sapinus", care înseamnă "brad", sugerând că regiunea a fost dintotdeauna bogată în vegetație de conifere. O altă teorie indică varianta "Speranda", având legătură cu cuvântul "speranța".

Satul Săpânța din Maramureș

Satul Săpânța din Maramureș

(sursa foto: Profimedia)

Citește și: Cu cât se vinde o casă tradițională în Maramureș: Are potențialul de a fi transformată în muzeu

Atracții turistice care fac din Săpânța o destinație specială

  • Cimitirul Vesel – Probabil cel mai cunoscut obiectiv al zonei, acest cimitir unic în lume se remarcă prin crucile viu colorate, decorate cu epitafuri haioase și naive, care prezintă viața și obiceiurile celor răposați. Inițiativa acestui stil aparte a aparținut meșterului Stan Pătraș în 1935.
  • Mănăstirea Peri-Săpânța – O bijuterie arhitecturală ortodoxă, cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril", ce atrage vizitatori prin frumusețea sa aparte.
  • Rezervația naturală "Mlaștina Poiana Brazilor" – O zonă protejată de trei hectare, perfectă pentru iubitorii de natură.
  • Vâltorile din Săpânța – Construcții tradiționale din lemn, utilizate pentru spălarea cergilor și țolurilor, demonstrând priceperea artizanilor locali.

Citește și: Cât costă un costum popular din Maramureș? Culoarea și modelul indică regiunea de proveniență

Datorită popularității crescute a regiunii, opțiunile de cazare sunt variate, incluzând pensiuni tradiționale, cabane rustice și unități de tip agroturism.

Prețurile pentru o noapte de cazare încep de la aproximativ 170 de lei și pot ajunge până la 300 de lei, în funcție de facilitățile oferite.


Autor

Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.

Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.

În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.

Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.

Îți Recomandăm Și...