Cât de folositoare sunt telefoanele pliabile?

Telefoanele pliabile care au apărut de curând sunt într-adevăr dispozitive inovatoare, dar în niciun caz nu au pornit de la o idee nouă, la fel cum nici ecranele flexibile nu sunt ceva nemaivăzut.

Author: Razvan Ilie vineri 26 februarie 2021 , 09:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Telefoanele pliabile care au apărut de curând sunt într-adevăr dispozitive inovatoare, dar în niciun caz nu au pornit de la o idee nouă, la fel cum nici ecranele flexibile nu sunt ceva nemaivăzut. Cu mult înainte ca Samsung, Royole, Huawei și alte companii să-și lanseze versiunile, existau telefoanele cu clapetă, care nu veneau doar cu un ecran, ci și cu o mică tastatură.

Secolul al XXI-lea a adus cu sine noi tentații, determinându-ne să renunțăm la aceste dispozitive care acum par niște jucării și să ne îndreptăm atenția spre smartphone-uri.

O companie chineză relativ mică, Royole Corporation, a lansat FlexPai în iulie, primul telefon pliabil din lume, iar după acest eveniment a urmat și modelul creat de Samsung, lansat pe 6 septembrie 2019. În prezent mai multe brand-uri sunt în proces de creare a unui astfel de model, ceea ce înseamnă că modelele deja apărute reprezintă un succes, iar utilizatorii sunt într-adevăr mulțumiți de ceea ce au achiziționat.

În primul rând, un telefon pliabil este benefic celor care se concentrează pe multitasking.

Acesta oferă un spațiu de lucru mai mare, care îți permite să rulezi mai multe aplicații în același timp. De exemplu, cu Samsung Galaxy Fold, poți discuta cu un prieten pe WhatsApp, în timp ce vizionezi un videoclip pe YouTube, căutând totodată diverse lucruri pe Google, totul în ferestre separate. Chiar dacă ai putea face aceste lucruri simultan și pe un telefon standard, este mult mai confortabil și mai plăcut pe un telefon cu un ecran mai mare. În general, telefoanele pliabile oferă specificații de top, care rivalizează cu modelele deja emblematice de smartphone-uri de ultimă generație, ceea ce înseamnă că prețul este puțin mai ridicat. Fără îndoială, însă, în schimbul unei sume mai piperate, te bucuri de o performanță extraordinară.

În comparație cu o tabletă, un telefon pliabil are un format mai mic, dar păstrează afișajul mare. Dacă ești mereu în mișcare, acesta poate constitui un dispozitiv portabil de divertisment excelent. Oferă o experiență captivantă atunci când joci jocuri, la fel ca și cum ai folosi două componente diferite- o tastatură și un monitor- sau alte mașinării, ca în cazul jocurilor arcade sau când vine vorba de jocuri slot, care funcționează atât de bine în mediul online astăzi. În mod evident, ai nevoie de un gadget inovator pentru distracție și experiențe memorabile chiar dacă joci singur și nu cu prietenii.

Dacă ești un fotograf pasionat sau îți place să faci filmulețe pe care să le încarci în online, telefonul pliabil te poate ajuta să te ocupi de pasiunile tale cu mai multă flexibilitate. Poți fotografia și filma fie având telefonul în format deschis, fie închis și de mare ajutor sunt camerele multiple, cu care poți jongla. Unul dintre avantajele telefoanelor pliabile este spațiul suplimentar ascuns sub carcasă, rezervat componentelor hardware, cum ar fi procesoare mai puternice și baterii mai mari (sau duale). Afișajele mai mari vin, însă, cu cerințe de energie crescute, dar încă se lucrează la îmbunătățiri, pentru a contracara această pierdere.

Telefoanele pliabile oferă mobilitate și confort utilizatorilor lor. Este posibil ca unii dintre aceștia să le considere prea groase și grele, dar probabil este mai bine să porți un dispozitiv doi-în-unul- un smartphone și o tabletă- decât două dispozitive separate. Când ești la volan, este mai practic să folosești telefonul pliabil, deoarece ai un afișaj mai mare, care îți este de mare ajutor atunci când utilizezi Google Maps și ai nevoie de un zoom pentru a analiza mai bine destinația care te interesează.

În prezent, companiile tehnologice lucrează la îmbunătățirea funcțiilor și la eliminarea eventualelor defecte ale telefoanelor pliabile; unele sunt încă într-un stadiu incipient. Oricine își dorește să achiziționeze un gadget impecabil, care să îi fie util atât pe partea de comunicare, cât și în interes profesional sau când vine vorba despre divertisment. În acest moment este greu de prezis dacă aceste telefoane vor fi pe viitor o tendință sau o legendă. În câțiva ani ar putea deveni mai valoroase.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si