Cât de periculoasă este boala lui Ion Iliescu! În cât timp i se putea opri inima

Ion Iliescu a ajuns, în urmă cu câteva zile, de urgență la spital, unde a și suferit o intervenție la inimă. Medicii, care au dat și diagnosticul, spun că fostul președinte se simte bine

C.L., joi 04 aprilie 2019 , 21:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Ion Iliescu are 89 de ani și a suferit, zilele trecute, o intervenție la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Prof dr C.C. Iliescu. Conform medicilor, fostul președinte a fost operat, după ce i s-a pus diagnosticul de pericardită lichidiană - tamponadă cardiacă. Intervenția a constat din extragerea lichidului pericardic.

Afecțiunea lui Ion Iliescu putea să-i fie fatală dacă nu se acționa rapid. Conform dicționarelor medicale, tamponada cardiacă pune viața bolnavului în pericol prin compresia rapidă sau lentă a inimii din cauza acumulării pericardice de lichid.  Pericardiocenteza, așa se numește intervenția, constă într-o puncție imediată a pericardului. În funcție de gravitate, se ajunge de cele mai multe ori la completarea acestui act cu un drenaj chirurgical.

Citeste si: Păcăleala macabră de 1 aprilie pe net! S-a anunțat că a murit Ion Iliescu

Conform unor surse din spital, citate de media, Ion Iliescu se recupereaza bine după intervenția la care a fost supus pe 1 aprilie, astfel că medicii care îl îngrijesc au decis transferarea lui de la Terapie Intensivă într-un salon.

Citeste si: Ce scria Ion Iliescu în 1968 în revista Femeia: ”Sunt pregătite pentru viaţă tinerele fete?“ Fostul preşedinte se ocupa atunci de problemele tineretului

Ion Iliescu are de mulți ani probleme cardiace! Are 6 stenturi montate

Ion Iliescu a avut în ultimii ani mai multe intervenții cardiace, acesta având montate 6 stenturi pentru dilatarea vaselor de sânge. Ultima data, Ion Iliescu a fost operat într-o clinică din Paris.

Primele cinci stenturi i-au fost implantate fostului președinte în primăvara lui 2005, atunci când acesta a avut primele probleme cu inima. S-a întâmplat imediat după Congresul PSD unde Ion Iliescu a pierdut președinția partidului în fața lui Mircea Geoană. Apoi, Iliescu a preferat să meargă la controale periodice la o clinică din Paris. Acolo, doi ani mai târziu avea să-i fie montat și cel de-al șaselea stent.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si