Cat de putine voturi "DA" sunt necesare pentru redefinirea familiei in Constitutie! Doar asa se poate valida!

Numarul de voturi necesar pentru modificarea Constitutiei la referendumul din 6-7 octombrie este neasteptat de mic.

C.I.P., miercuri 19 septembrie 2018 , 19:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Legea referendumului, dupa ultimele modificari, prevede ca "referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente" si ca "rezultatul referendumului este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente".

In cifre, asta inseamna ca la referendumul pentru redefinirea familiei din 6-7 octombrie trebuie sa se prezinte cel putin 5.675.249 de persoane cu drept de vot (pe baza celor mai recente cifre anuntate de Autoritatea Electorala Permanenta).

Nu e insa suficienta simpla prezenta. Trebuie ca voturile valabile (indiferent ca sunt pentru sau contra) sa reprezinte 25% din numarul celor inscrisi in liste – adica e nevoie de 4.729.487 de voturi. Iar jumatate plus 1 din acestea trebuie sa fie DA – adica 2.364.744 de voturi.

Pe scurt: pentru ca referendumul sa fie validat trebuie sa vina la vot peste 5,67 milioane de romani, sa voteze (adica sa nu-si anuleze votul) 4,72 de milioane dintre acestia si sa voteze DA 2,36 de milioane.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si