Pentru Alexandru, să locuiască într-o casă modernă nu mai este un stres financiar. De doi ani și-a montat un sistem de panouri fotovoltaice, astfel că are energie aproape gratis. Chiar dacă investiția a fost mai costisitoare a meritat, căci lucrează pe laptop și ține televizorul deschis fără să facă economie.

Citește și: Incendiu la panourile fotovoltaice montate pe acoperișul unei case

Alexandru: ” Hotârărea să instalez aceste panouri fotovoltaice a venit în urma unor facturi la electricitate care începuseră să devină supărătoare. Ajunseseră să fie unele și de 1.500 de lei pe lună.”

Românii ar putea să primească 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice

Odată cu panourile fotovoltaice, Alexandru a reușit să reducă costurile la factura de energie cu aproape 80%.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Alexandru: ”Facturile au scăzut de la 1.500 de lei la 1.400 de lei, undeva în jurul valorilor de 300-500 de lei.”

Potrivit ANRE, până la finalul anului 2023 vor fi peste 100.000 de noi prosumatori, adică persoane care consumă, dar care produc energie.

Iar energia pe care o producem, dar n-ajungem s-o consumăm pe timp de zi, rămâne de folos pe timpul nopții.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a demarat un nou proiect pentru românii care ar vrea să-și monteze sisteme fotovoltaice, dar nu au suficienți bani. Acesta urmează să fie dezbătut în Comisia Europeană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si