De asemenea, din ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos și până la Rusalii, creștinii se vor salută cu „Hristos S-a înalțat!”, și răspunsul „Adevărat S-a înălțat!”.

Până când vom folosi salutul „Hristos a înviat” cu răspunsul „Adevărat a înviat”?

Se spune că acest salut „Hristos a Înviat”, reprezintă mai mult o mărturisire a faptului că Domnul Iisus Hristos a înfruntat moartea şi a înviat “a treia zi după Scripturi”.

Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși
Cât timp se spune „Hristos a înviat” la creștinii ortodocși[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Când este Izvorul Tămăduirii 2021? Prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Înăltarea Mântuitorului Iisus Hristos pică întotdeauna în Joia săptămânii a șasea dupa Paști, mai exact la 40 de zile după Învierea Domnlui. Anul acesta, Înălțarea va fi în data de 6 iunie,, această sărbătoare este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, conform crestinortodox.ro.

Din păcate nu se poate specifica un moment anume de la care creștinii ortodocși au început să se salute astfel, ci acest salut apare în cărţile de cult, ca salut al preotului în timpul slujbelor religioase susținute în cele 40 de zile până la Înălţarea Domnului.

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat

Astfel, în această perioadă până la Înălțare, creștini ortodocși trebuie să se salute cu „Hristos a Înviat!” și răspunsul „Adevărat a Înviat!”, iar de la Înălțare, cu salutul „Hristos S-a Înălțat !” și răspunsul „Adevărat S-a Înălțat !”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si