Cât timp trebuie să stăm în casă pentru a scăpa de coronavirus?

Medicul Adrian Streinu Cercel spune că românii trebuie să ia în serios izolarea. Cât timp ar trebui să stăm în casă pentru a scăpa de coronavirus?

A.M.S., sâmbătă 21 martie 2020 , 13:43

coronavirus
coronavirus
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  „Minimum şase săptămâni, opt săptămâni ar fi ok, 10 săptămâni ar fi ideal”, a declarat medicul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, la Antena 3.

  „Să nu ne imaginăm că în astea două luni de zile nu se va întâmpla absolut nimic, să nu ne imaginăm că nu se vor îmbolnăvi oameni, să nu ne imaginăm că nu vor fi urgenţe medico-chirurgicale, dar la momentul de faţă, noi trebuie să depăşim situaţia, să reducem activitatea în spitale tocmai pentru a face loc potenţialilor pacienţi care vor veni infectaţi cu noul coronavirus, în detrimentul altora care au nevoie de servicii medicale. E cazul celor cu diabet, pacienţi oncologici şi aşa mai departe, adică lucrurile sunt foarte complicate, nu sunt aşa de ici, de colo”, a declarat medicul Streinu-Cercel.

  Citeste si: MAE: Șapte români, uciși de coronavirus

  „Cum se traduce povestea asta în viața de zi cu zi? Trebuie să ținem cont că avem copii, adulți tineri și mai puțin tineri și avem persoane în vârstă. Acest virus ne-a spus că nu se atinge prea mult de copii și oamenii tineri, dar are o problemă cu cei în vârstă. Trebuie să-i protejăm pe cei în vârstă. Trebuie să limităm circulația celor tineri. Tinerii nu trebuie să-și viziteze părinții, bunicii, străbunicii. Dacă vor să-i ajute, le cumpără cele necesare și le lasă bagajele la ușă”, a recomandat Cercel”, a explicat acesta.

  Citeste si: Date oficiale: Alte 59 de cazuri de infectare cu coronavirus în România. Numărul total ajunge la 367

  coronavirus
  coronavirus

  „Acum, cum se traduce toată această poveste în viața de zi cu zi. În viața de zi cu zi trebuie să ținem cont de grupele populaționale pe care le avem. Și știm cu toții că avem copii, avem adulții tineri și mai puțin tineri, și respectiv persoane în vârstă. Acest virus a venit cât se poate de clar și s-a devoalat în fața noastră și ne-a spus: „măi doctorilor, eu nu mă ating prea mult de copii, eu nu mă ating prea mult de oameni tineri, dar am o problemă cu cei în vârstă”, a explicat Adrian Streinu Cercel.

  Citeste si: Bilanțul sumbru al începutului de weekend! Coronavirusul a ucis 11.129 de persoane în întreaga lume

   


  Abonează-te pe

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si