Cât trebuie să stăm, de fapt, în carantină după ce am intrat în contact cu o persoană confirmată cu Sars-Cov-2

Autorităţile sanitare americane recomandă reducerea de la 14 la zece zile a carantinei persoanelor care au intrat în contact cu un caz pozitiv cu covid-19, în cazul în care aceste persoane nu prezintă simptome, iar cele două săptămâni pot fi reduse chiar la o săptămână de carantină, în cazul în care persoana respectivă a fost testată negativ cu noul coronavirus, potrivit unor noi directive, relatează AFP.

Author: Catalina Popa joi 03 decembrie 2020 , 11:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Oficiali în domeniul sănătăţii speră ca o carantină mai scurtă să fie mai bine respectată şi că va reduce constrângerile economice care decurg dintr-oizolare mai îndelungată.

Perioadă de carantinare mai scurtă

”Credem că dacă putem reduce un pic constrângerea(...), putem obţine o respctare mai bună a reglementărilor în ansamblu”, declară Henry Walke, de la Centrele de prevenţie şi luotă împotriva bolilor (CDC).

Însă el insistă asupra faptului că această soluţie nu este lipsită de riscuri şi că persoanele care ies din carantină prematur este necesar să-şi supravegheze o eventuală apariţie a simptomelor timp de 14 zile.

Citeste si: Calendar ortodox 3 decembrie 2020: Ce sărbătoare este azi? Este dezlegare la peşte

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Peste 150.000 de persoane sunt testate în prezent pozitiv cu covid-19- zilnic- în Statele Unite, unde un val de contaminări este aşteptat după Thanksgiving, o sărbătoare marcată de deplasarea unor milioane de oameni.

În acest context şi anticipând călătoriisuplimentare de Crăciun, autorităţile sanitare americane au emis miercuri şi noi recomandări cu privire la momentul efectuării testului, subliniind că soluţia cea mai sigură este să rămână acasă.

Citeste si: Anul 2021 aduce noi vești. Carburanții și țigările în capul listei de scumpiri

CDC recomandă un test cu una-trei zile înainte de călătorie şi încă unul la trei-cinci zile după întoarcerea din sejur.

”Testele nu elimină riscurile, dar- împreună cu o reducere a activităţilor neesenţiale, supravegeherea apariţiei simptomelor şi alte măsuri de precauţie precum purtarea măştii şi distanţarea socială- ele pot face călătoriile mai sigure”, apreciază epidemiologul Cindy Friedman.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si