Cât va mai dura izolarea împotriva coronavirus? Vești proaste din Wuhan

Izolarea mondială cauzată de coronavirus nu trebuie ridicată complet până la găsirea unui vaccin, se arată într-un studiu bazat în focarul chinez, citat de CNN, publicat în jurnalul medical The Lancet.

Author: I.C. vineri 10 aprilie 2020 , 09:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Restricțiile draconice ale Chinei pentru locuitori par să fi oprit primul val de COVID-19 în mare parte a țării, dar cercetătorii au folosit modelarea matematică pentru a arăta că ridicarea prematură a măsurilor de restricție poate duce la un nou val de infecție.

Autoritățile au pus capăt izolării de 76 de zile a orașului Wuhan.

Unele restricții vor rămâne în vigoare, oficialii fiind conștienți de riscuri.

Citeste si: Decese coronavirus. Numărul total al morților, la nivel mondial, se apropie de 100.000

„În timp ce aceste măsuri de control par să fi redus numărul de infecții la niveluri foarte scăzute, fără imunitatea de turmă împotriva coronavirusului, cazurile ar putea reapărea cu ușurință pe măsură ce întreprinderile, fabricile și școlile își reiau treptat programul”, a declarat un profesor al Universității din Hong Kong.

Citeste si: Cea mai mare temere a lui Theo Rose de când a rămas însărcinată: „E greu de trăit, nu e ușor să fii femeie gravidă”. Artista a dezvăluit totul- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

El a avertizat că viteza de infecție va crește, cu excepția cazului în care guvernele s-ar asigura că restricțiile sunt ridicate lent și transmisia este atent monitorizată.

„Deși politicile de izolare, cum ar fi distanțarea fizică și schimbarea comportamentului, sunt probabil să fie menținute pentru o perioadă mai lungă, atincerea proactivă a unui echilibru între reluarea activităților economice și menținerea numărului de reproducere a bolii este probabil cea mai bună strategie până când vaccinurile eficiente devin disponibile pe scară largă”, a mai spus el.

Citeste si: Raed Arafat, noi clarificări privind suspendarea activității în spitale

Cercetarea poate fi critică, deoarece statele din întreaga lume- unele care au izolare generală în funcțiune de doar câteva săptămâni- iau în calcul ușurarea restricțiilor pentru ca economiile lor să repornească. O decizie greșită ar putea duce la apariția unor noi focare și noi restricții, a constatat studiul și ar putea fi catastrofal pentru serviciile de sănătate și economii, mai scrie sursa citată.

Mai mulți academicieni au dat publicității un raport, publicat săptămâna trecută, în care spun că nu se așteaptă ca un vaccin sau un tratement eficient pentru coronavirus să fie disponibil înainte de 2021.

Efectele ridicării restricțiilor prea devreme ar putea afecta anumite zone mai greu decât altele. Analizele din raportul Lancet au arătat că riscul de deces pentru cei care au fost pozitivi pentru COVID-19 a variat substanțial în diferite părți ale Chinei, bazat pe dezvoltarea economică și a disponibilității resurselor de asistență medicală.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si