Rezultatele provizorii ale alegerilor din 9 iunie 2024 nu au adus vești prea bune pentru USR. Alianța Dreapta Unită, din care face parte și USR, a obținut un rezultat de doar 7% la europarlamentare. La alegerile locale, ADU a obținut doar 12% dintre voturi. USR a pierdut câteva primării importante din țară, precum Brașov, Sectorul 1 și Sectorul 2.

În urma acestor rezultate, Cătălin Drulă a anunțat că demisionează de la conducerea USR, astfel că a anunțat convocarea unor alegeri interne pentru o nouă conducere a partidului.

Citește și: Dominic Fritz, după ce a fost filmat împărțind cafea în secția de votare: "Pentru că nu sunt un bou..."

catalin drula, conducere usr, alegeri locale, alegeri europarlamentare

Cătălin Drulă renunță la șefia USR.

[Sursa foto: Facebook ]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cătălin Drulă nu va candida la alegerile prezidențiale din acest an, însă s-a gândit la cineva care ar putea să îi ia locul în fruntea USR-ului.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat şi voi convoca în USR alegeri pentru un nou preşedinte în cel mai scurt timp.

Avem oameni şi lideri puternici care pot duce mai departe această construcţiie. Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara  și a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a declarat Drulă.

Cătălin Drulă, mesaj pentru membrii USR

Chiar dacă rezultatul alegerilor locale și europarlamentare nu a fost cel la care se aștepta, Cătălin Drulă a ținut să le mulțumească colegilor săi.

„Pentru mine, în întreaga viață, asumarea a fost un principiu de bază.(...) Le mulțumesc membrilor USR. A fost un efort de campanie enorm. Am făcut mii și mii de kilometri, am dus mesajul nostru în toate colțurile țării și în Diaspora. Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au votat. Luptele cele mai importante- prezidențiale și parlamentare- continuă în toamnă. Nu îi lăsa să îți fure viitorul”, a mai precizat Cătălin Drulă, pe Facebook

Citește și: A pierdut primăria la diferență de două voturi. Rezultatele parțiale îl detronează pe cel mai longeviv edil din România

catalin drula, conducere usr, alegeri locale, alegeri europarlamentare

Cătălin Drulă a anunțat alegeri în USR.

[Sursa foto: Facebook ]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si