Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?

Ministerul Sănătăţii a anunțat, marţi, că au fost confirmate până în acest acum 164 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus, noua variantă UK - linia genetică B.1.1.7, după 499 de secvenţieri. Însă, Institutul Naţional de Sănăate Publică anunţase că, până în 21 februarie, au fost confirmate 136 de cazuri, numărul de secvenţieri fiind acelaşi.

Alina Raducu, marți 23 februarie 2021 , 17:54

Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?
Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, în România, au fost confirmate, până în prezent, 164 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2,

noua variantă UK- linia genetică B.1.1.7”, a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.

În ce județe s-au înregistrat noile cazuri de infectare cu tulpina britanică în România?

Sursa citată a precizat că cazurile confirmate provin din Bucureşti (92 de cazuri), judeţul Timiş (11 cazuri), judeţul Cluj (9 cazuri), judeţul Ilfov (6 cazuri), judeţul Suceava (8 cazuri), judeţul Botoşani (5 cazuri), judeţul Vâlcea (4 cazuri), judeţul Galaţi (4 cazuri), judeţul Caraş-Severin (2 cazuri), judeţul Argeş (2 cazuri), judeţul Gorj (2 cazuri), judeţul Covasna (9 cazuri) şi din judeţele Giurgiu, Constanţa, Mureş, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila, Bihor şi Dolj (câte 1 caz).

Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvenţieri care au fost raportate, până în prezent, Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Anterior, INSP a prezentat o analiză a celor 136 de cazuri confirmate până în 21 februarie, precizând acelaşi număr de secvenţieri, respectiv 499.

Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?
Câte cazuri de infectare cu noua tulpină COVID-19 au fost descoperite în România?

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre al treilea val al pandemiei. Noua tulpină Covid-19 face ravagii

Noua variantă de coronavirus din Marea Britanie poate provoca forme mai grave de boală la vârstnici

Institutul Naţional de Sănătate Publică evidențiază faptul că noua tulpină de coronavirus se transmite mult mai rapid și prezintă și poate avea simptome mai severe ale bolii, în special la vârstnici.

"Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secvenţierilor şi comunicarea rezultatelor la DSP şi CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi,

având în vedere transmisibilitatea crescută a acestei variante şi, conform ultimelor evidenţe sosite din Marea Britanie, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici", a transmis marți INSP.

Citeste si: COVID-19 face ravagii în școli. Alți elevi diagnosticați cu noul virus

Citeste si: COVID-19 face ravagii în școli. Alți elevi diagnosticați cu noul virus


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa... Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la ziua ei"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe... Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si