Câte persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinarea anti-COVID

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că în perioada 15 ianuarie, ora 15.00, până duminică, ora 11.00, pe platforma informatică au fost realizate 209.270 programări pentru persoanele din etapa a doua de vaccinare, dintre care 115.954 adulţi peste vârsta 65 ani, 46.806 persoane cu afecţiuni cronice şi 46.510 angajaţi din domenii esenţiale.

Alina Raducu, duminică 17 ianuarie 2021 , 14:28

Câte persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinarea anti-COVID
Câte persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinarea anti-COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel:

- individual direct în platformă- 104.655

de persoane

- prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane

- telefonic, prin Call Center- 29.825 de persoane

- prin intermediul angajatorului- 61.447 de persoane din domenii esenţiale

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetăţenilor să acceseze periodic aplicaţia pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariţia locurilor disponibile pentru vaccinare”, arată un comunicat de presă al instituţiei.

STS mai menționează: Precizăm că persoanele cu afecţiuni cronice pot opta pentru următoarele metode de programare:

Individual, direct în platformă
Prin intermediul unui aparţinător – pot fi înscrise şi programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar
Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială
Sursa citată mai spune că prin aceste trei metode, sistemul informatic interoghează baza de date a CNAS pentru validarea afecţiunii.

Dacă persoana nu se regăseşte în evidenţă, este necesară contactarea medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice şi furnizarea datelor actualizate de identitate pentru înscriere sau înscriere/programare.

Câte persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinarea anti-COVID
Câte persoane din etapa a a doua au fost programate pentru vaccinarea anti-COVID

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 17 ianuarie 2021: Alte 2.156 noi cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore

Programare prin intermediul medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice

„Acesta poate înscrie şi programa persoane cu afecţiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP şi să

se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS”, arată comunicatul STS.

Pacienții se mai pot programa și telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

Pentru oricare dintre variantele de înscriere şi programare, persoana deţine responsabilitatea legală asupra datelor declarate, completează sursa menţionată.

STS precizează că a asigurat şi va asigura în continuare tot suportul tehnic necesar pentru buna funcţionare a platformei de programare programare.vaccinare-covid.gov.ro,

în funcţie de cerinţele operaţionale stabilite şi transmise de autorităţile medicale.

Citeste si: Procentul „îngrijorător” al profesorilor care se vor vaccina anti-COVID. Ce spune Ministrul Educației


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa... Dezvăluiri cutremuratoare despre cele două fete ucise pe trotuar: "Rochiţa aceasta trebuia să o îmbrace la ziua ei"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe... Accidentul din Andronache poate aduce schimbarea Codului Rurier. Limita de viteză de pe străzile înguste din cartiere, trasă şi mai jos
monitorulcj.ro
Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din... Clujenii, amuzați de un sens giratoriu din Cluj-Napoca. „Primul OZN giratoriu din România a ajuns pe Terra de câteva luni”
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si