Programare vaccinare COVID. Încep înscrierile! Iată care este procedura și cum te poți înscrie online

Programare vaccinare COVID. Platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă vineri, de la ora 15:00.

Author: Mircea Pop vineri 15 ianuarie 2021 , 13:31

Programare vaccinare împotriva COVID
Programare vaccinare împotriva COVID
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Programare vaccinare COVID, din 15 ianuarie 2021. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua etapă de vaccinare anti-coronavirus va începe în data de 15 ianuarie.

Iată mai jos care este procedura și cum te poți înscrie. 

Programare vaccinare COVID, din 15 ianuarie 2021. Pașii pe care trebuie să îi parcurgă persoana care înregistrează programări sunt prezentați în  Manualul de utilizare, postat pe site-ul:  https://vaccinare-covid.gov.ro.

Programare vaccinare COVID. Date de contact 

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători.

Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25.

Programare vaccinare împotriva COVID-19
Programare vaccinare împotriva COVID

Etapa a doua de vaccinare împotriva COVID începe vineri

Programarea va putea fi făcută pe platformă, personal, prin medicul de familie, prin serviciile de call-center sau prin direcţiile de asistenţă socială din cadrul primăriilor.

Citeste si: “The Floor”, succes uriaș la lansarea în Spania! Urmează România!- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Înscriere vaccinare împotriva COVID, etapa 2. Informații oficiale despre programarea pentru vaccinarea anti-coronavirus. Procedura, pas cu pas

“În ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru vaccinare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie. De la ora 03:00 (după-amiază- n.r.) se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate

face prin serviciile de call-center şi aici ca noutate vom avea un număr unic la nivel naţional – 0214144425, practic, sunând la acest număr apelurile vor fi preluate în cele 42 de call-centere distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare, prin Direcţia de Asistenţă Socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor care pot să creeze, să îşi facă cont şi să înscrie până la maxim zece persoane dintre aparţinători, din familie”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Câte centre de vaccinare vor fi

Medicul Valeriu Gheorghiţă a afirmat că pentru etapa a doua de vaccinare vor fi operaţionalizate 750 de centre de vaccinare care vor avea 1.766 de puncte de vaccinare.

Citeste si: Câte persoane din România se pot vaccina anti-COVID-19 în etapa a doua

“Pentru etapa a doua sunt identificate şi vor fi operaţionalizată 750 de centre, dintre care, aşa cum am spus, circa 100 de centre rămân deja din centrele din unităţile medicale, aceste 750 de centre vor avea circa 1.766 de puncte de vaccinare. Capacitatea maximă este 100.000 de persoane care se pot vaccina în fiecare zi”, a precizat Gheorghiţă.

Citeste si: „Când l-am văzut cu cătușele pe mâini, mie mi-a fost o milă incredibil de mare. Nu-i pare rău deloc. Se uita cu ură pe mine.” Dana Roba a mărturisit detalii surprinzătoare din ziua confruntării cu fostul ei soț- kfetele.ro

Citeste si: Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

Citeste si: Programare vaccinare împotriva COVID-19. Lista completă a celor care se pot vaccina în etapa a doua a campaniei

Etape vaccinare anti-COVID

Facem precizarea că fiecare persoană se poate înscrie pe platformă alegând una dintre modalitățile corespunzătoare categoriei din care face parte, după cum urmează:

 • pentru  etapa 1  –  Persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat  – înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului, pentru lucrătorii din domeniile sănătății și social – sistem public și privat;
 • Prin apelarea  call centerelor, pentru persoanele care nu dețin certificat digital calificat sau nu sunt organizate ca persoană juridică având profil medical.
 • pentru  etapa 2  –  Populația cu grad ridicat de risc  și  Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale –  înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;
 • Individual,  direct pe platforma informatică, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);
 • Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

Programare vaccinare împotriva COVID
Programare vaccinare împotriva COVID

Citeste si: Vaccinare împotriva COVID-19. Top 10 informații înșelătoare de care să te ferești: ”Vaccinarea va fi obligatorie?”

 • Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;
 • Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;
 • Prin apelarea  call centerelor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • Prin direcțiile de asistență sociale  de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;
 • pentru  etapa 3   –  Populația generală  –  înscrierile se pot realiza astfel:
 • Prin intermediul angajatorului;
 • Individual, direct pe platforma informatică;
 • Prin apelarea  call centerelor;
 • Prin intermediul  medicului de familie;
 • Prin  direcțiile de asistență socială  de la nivelul primăriilor.

Citeste si: Județul care a depășit peste 25.000 de infectări cu virusul SARS-CoV-2


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si