Câți bani avea Ilie Năstase când și-a încheiat cariera în tenis ”Am cheltuit foarte mult” Dezvăluiri la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D VIDEO

Invitat la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D, Ilie Năstase a vorbit despre sumele câștigate din tenis.

Author: Catalina Lohan marți 10 noiembrie 2020 , 23:42

Ilie Nastase la Denise Rifai
Ilie Nastase, invitat la emisiunea lui Denise Rifai[Sursa foto: Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În anii 70, Ilie Năstase a întrecut recorduri în tenis nu doar la capitolul titluri câștigate, ci și în ceea ce privește sumele obținute. Denise Rifai a făcut o trecere în revistă a sumelor oficiale despre care se știe că au fost câștigate de Ilie Năstase din tenis.

 

”În 1972 ați fost jucătorul cu cele mai mari câștiguri din tenis, însumând 176.000 de dolari, un record pe care l-ați înregistrat și în 1973 cu o altă valoare, o sumă a premiilor care a crescut la 230.000 de dolari. În 1976 deveneați primul jucător din Europa care a depășit 1 milion de dolari câștigați din tenis, fără să luăm în calcul și contractele de sponsorizare, câștigurile din tenis se ridică la peste 2 milioane de dolari”, a amintit Denise Rifai, sumele câștigate de Ilie Năstase.

ilie nastase
Ilie Nastase a vorbit despre banii castigati din tenis[Sursa foto: Kanal D]

Și totuși, câți bani avea fostul mare tenismen când și-a încheiat cariera sportivă?

Citeste si: Ilie Năstase a dezvăluit în public ce pensie încasează

”Eu nu-i număram pe cei pe care-i câștigam, ci pe cei pe care-i cheltuiam. Mie mi-a mers bine în 1972 să câștigi un milion, două…Eu știu că am cheltuit foarte mult. Știu că după o finală de la Roland Garros pe care am pierdut-o erau 14-15.000 de franci, circa 3000 de euro banii de astăzi, am cheltuit tot într-o seară la restaurant, că m-am enervat că am pierdut.

A doua zi a trebuit să mă duc cu autobuzul la aeroport. Așa eram eu, nu mă gândeam la bani. Sigur că banii veneau de la sponsori, de la echipament, rachete, Fiecare avea contracte. Și astăzi la fel se întâmplă, banii nu vin din premii, ci de la sponsori, și dacă ești bun ai foarte mulți sponsori”, a spus Ilie Năstase în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

De altfel, de-a lungul timpului, presa a scris despre cheltuielile extravagante ale lui Ilie Năstase, dar mai ales despre cadourile scumpe pe care le făcea iubitelor sau soțiilor sale. În urmă cu două luni, actuala lui soție, Ioana a primit  cadou o mașină de lux, pentru care Ilie Năstase a plătit 240.000 de euro. A fost cadoul fostului mare sportiv pentru soția lui care în septembrie a împlinit 45 de ani. 

Citeste si: Ilie Nastase a esuat in afacerea cu sampanie de lux si tutun! In doi ani, profitul sau a fost de doar 600 de euro!

Ce avere are însă acum lui Ilie Năstase

Anul trecut, Ilie Năstase a candidat la europarlamentare, ocazie cu care și-a depus declarația de avere. Conform acesteia, Ilie Năstase are un teren de 1.000 de metri pătrați la Moeciu de Jos, o casă în București, una de vacanță în Mamaia, ceasuri în valoare de 150.000 de euro, bijuterii de 100.000 de euro și tablouri de 50.000 de euro.

Ilie Năstase a trecut în declarația de avere un BMW Z3, un Mini Cooper, un BMW X6 și o motocicletă. La capitolul bani în bancă, fostul mare sportiv a trecut în declarația de avere completată în primăvara lui 2019, un cont curent de 613.000 de lei (129.000 de euro), plus unul de 35.000 de euro și altul de 187.000 de dolari.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si