Câți bani câștigă un europarlamentar! Sumele anuale pot depăși 200.000 de euro

33 de români vor deveni, după alegerile din 26 mai, europarlamentari. Adică, vor lucra în Parlamentrul European, iar pentru acest lucru vor fi plătiți foarte bine.

C.L., luni 20 mai 2019 , 22:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăsura pe 26 mai, iar pe listele partidelor sunt numeroși politicieni cu ștate vechi. Asta poate și pentru că un europarlamentar are venituri consistente, mai mari decât orice altă funcție publică din țară.

Alegeri 26 mai. Indemnizația pentru un europarlamentar poate ajunge potrivit DC News, până la 8000 de euro pe lună, sumă la care se adaugă decontarea cheltuielilor pentru cabinetul din țară, transportul și alte cheltuieli deductibile.

Citeste si: Câţi bani câştigă soţia sexy a lui Rareş Bogdan! Florina încasează 12.000 de lei pe lună ca jurist şi se ocupă de o florărie, o cafenea şi o sală de fitness!

Citeste si: Traian Băsescu îşi domină soţia la venituri! Fostul preşedinte a câştigat 10.000 de euro pe lună, iar Maria Băsescu - doar 1.000!

Cu toate aceste sume, un europarlamentar poate ajunge la un venit lunar de 20.000 de euro. Însă, la finalul unui an când se fac toate decontările, inclusiv cu cazarea, suma anuală poate depăși 200.000 de euro.

Alegeri 26 mai. 33 de români vor fi aleși europarlamentari

Iată o listă a sumelor încasate de un europarlamentar: 6.200 euro /lună indemnizația, 298 euro/zi diurnă, 20.000 euro/an pentru cheltuielile cabinetului (adică chiria și salariile angajaților), 5.000 euro/an pentru transport delegații în afara UE, pentru că în interiorul UE, decontarea transportului nu este limitată.

Alegeri 26 mai. De aceste facilități vor beneficia, după alegerile de 26 mai, 33 de români, cu unul mai mult decât în anii trecuți. După după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, numărul parlamentarilor din restul țărilor UE a crescut, astfel, România are acum 33 în loc de 32 de europarlamentari.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si