Câți români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, 4 august 2021, bilanțul de vaccinare din România. Află câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Author: Andreea Bolocan miercuri 04 august 2021 , 20:20

Bilanț vaccinare romania coronavirus
Bilanț vaccinare [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 15.260 de persoane, dintre care 10.831 cu prima doză, iar 4.429 cu a doua doză.

Numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză de la debutul campaniei este de 5.035.792, din care 4.890.283 cu schema completă. De asemenea, numărul total de doze administrate din 27 decembrie 2020 este 9.456.458.

Citeste si: Un nou vaccin anti-COVID pentru cetățenii din UE

„Din cauza faptului că descărcarea datelor din platforma RENV pentru ultimele 24 ore, respectiv pentru întreaga perioadă a campaniei de vaccinare, nu se poate realiza simultan şi instantaneu, apar diferențe privind numărul de doze administrate în ultimele 24h. În intervalul de descărcare a datelor sunt înregistrate dozele administrate în această perioadă scurtă de timp”, a transmis CNCAV.

Câte persoane s-au vaccinat  cu serul Pfizer

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech (în ultimele 24 de ore): 3.780 de persoane vaccinate cu o doză; 4.215 de persoane vaccinate cu a două doză.

Câte persoane s-au vaccinat cu serul Moderna

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 162 persoane vaccinate cu o doză; 143 persoane vaccinate cu a două doză.

Câte persoane s-au vaccinat cu serul Astra-Zeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 4 persoane vaccinate cu o doză; 71 de persoane vaccinate cu a două doză.

Citeste si: OMS îndeamnă la un moratoriu al vaccinării cu a treia doză de vaccin anti-COVID până la sfârșitul lunii septembrie 2021

Câte persoane s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson (în ultimele 24 de ore): 6.885. Acest vaccin nu necesită rapel.

Reacții adverse vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultima zi

Numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare: 5, dintre care 2 la serul Pfizer-BioNTech, 1 la Moderna şi 2 la Johnson&Johnson.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si