Ce se întâmplă cu proiectul ”caravana mobilă de vaccinare”, care prevede înființarea unui centru mobil de vaccinare care să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei

Proiectul "Caravana mobilă de vaccinare", care prevede înfiinţarea unui centru mobil de vaccinare care să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei, în week-end, este supus aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în şedinţa de luni, 2 august 2021. În urma acestui proiect, se dorește creşterea gradului de vaccinare în rândul locuitorilor Capitalei.

Author: Andreea Bolocan luni 02 august 2021 , 07:35

Proiectul ”caravana mobilă de vaccinare”, pe ordinea de zi  vaccin covid
Proiectul ”caravana mobilă de vaccinare”, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de luni, 2 august 2021, este vorba despre înfiinţarea, sub titlul "Caravana mobilă de vaccinare", a unui centru de vaccinare mobil destinat imunizării populaţiei generale împotriva SARS-CoV-2.

Caravana mobilă de vaccinare va funcționa până la sfârșitul anului

Proiectul ”caravana mobilă de vaccinare” ar urma să funcţioneze până în 31 decembrie, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia pandemiei, iar Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti ar urma să acopere cheltuielile conexe legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare mobil.

Citeste si: Prima țară din Europa lovită de valul 4 de coronavirus. Situația este tot mai gravă

Caravana mobilă de vaccinare ar funcționa până la sfârșitul anului 2021[Sursa foto: PixaBay]

"Statisticile la nivel naţional relevă o scădere a gradului de persoane vaccinate pe perioada ultimelor luni. Imunizarea populaţiei a devenit din ce mai complicată şi sortită eşecului, în condiţiile în care numărul de cazuri a scăzut şi pe fondul mesajelor de dezinformare cu privire la efectele negative ale

vaccinului. În fata acestei realităţi, caravana mobilă de vaccinare îşi propune să evidenţieze beneficiile vaccinării, prin mesaje de informare adecvate, într-o maniera cât mai obiectivă, vaccinarea devenind esenţială pentru a evita un nou val al pandemiei, mai ales în contextul apariţiei de variante noi ale virusului", se arată în referatul proiectului.

Citeste si: Americanii primesc 100 de dolari la vaccinarea anti-coronavirus

Vaccinarea va fi posibilă în weekend

Activitatea centrului se va desfășura doar pe parcursul weekend-ului, când Caravana se va deplasa în fiecare sector al municipiului Bucureşti, venind atât în sprijinul persoanelor vârstnice ce nu se pot deplasa la centrele deja existente pentru imunizare, cât şi pentru celelalte categorii de persoane pentru care deplasarea presupune parcurgerea unei distanţe mai mari.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si