Cazul sopranei care a căzut pe scări! Maria Macsim Nicoară, ucisă? Verdictul specialiștilor! Profilerul din dosarul Mădălinei Manole dezvăluie detaliul care poate schimba ancheta

Cazul sopranei care a căzut pe scări, Maria Macsim Nicoară, ar putea lua o nouă turnură după ce profilerul Mihaela Brooks și avocatul Artin Sarchizian au dat publicității câteva detalii care nu au fost până acum făcute publice.

Author: Radu Constantin luni 25 mai 2020 , 12:23

Maria Macsim Nicoara, soprana pe scari
Maria Macsim Nicoara, soprana pe scari
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cazul sopranei care a căzut pe scări se anunță unul extrem de complicat, susțin specialiștii. Mihaela Brooks (criminal profiler) și Artin Sarchizian (avocat) au discutat despre cazul sopranei ieșene Maria Macsim Nicoară, intrată în comă după ce s-a prăbușit pe scările casei sale din localitatea Aroneanu.

În cazul sopranei pe scări, cei doi specialiști susțin că este extrem de complicat pentru anchetatori de probat o posibilă crimă, asta pentru că e greu de dovedit că aceasta a fost împinsă și nu a căzut singură. Totuși, nu este imposibil, spun cei doi, care au pus cap la cap elementele apărute până acum în spațiul public și au descoperit deja un detaliu care ar putea schimba cursul anchetei.

Cazul sopranei care a căzut pe scări! Mihaela Brooks, profilerul care a analizat moartea Mădălinei Manole aruncă bomba!

Mihaela Brooks, profilerul care a realizat dosarul paralel al morții Mădălinei Manole, spune că este aproape imposibil ca soprana Maria Macsim Nicoară să ajungă în poziția în care a fost găsită de soțul ei, căzând de una singură de sus.

Asta pentru că arhitectura scării nu i-ar fi permis acest lucru, în mod normal trupul ar fi trebuit să se blocheze pe unul dintre palierele realizate de constructor. Pentru a ajunge pe covorul de jos, soprana Maria Macsim Nicoară ar fi trebuit să cadă doar de pe treapta a patra, numărând de sus în jos, însă în acest caz nu se mai explică gravitatea loviturilor primite în zona capului.

Mihaela Brooks: ”La o distanță de nici un metru de ultima teaptă există acel covoraș. Din ceea ce s-a declarat în presă, soțul a găsit-o pe covor. Gândește-te că de la o cădere atât de mică să ajungi în întregime pe covor este imposibil, o parte din corp va rămâne pe scări”.

Citeste si: Povestea sopranei Maria Macsim Nicoară, aflată în comă după ce a căzut pe scări! Accident sau soţ abuziv? Bărbatul este suspect pentru tentativă de omor

Artin Sarchizian: ”O cădere completă, să ajungi cu capul pe covor, s-ar fi putut produce, cel mult, de pe a patra treaptă, pornind de jos în sus”.

Mihaela Brooks: ”Și asta dacă ești împinsă, dar nu ai aceleași lovituri pe care am înțeles că ea le are...”

Artin Sarchizian: ”De la treapta a cincea în sus, care este în curbă, deja e cam greu să spui că prin inerție, un om în stare de ebrietate ar fi căzut direct...”

Mihaela Brooks: ”Presupunând că a căzut direct, gândește-te că loviturile tale sunt specifice căzăturii. Adică fiecare lovitură, rană, pe care o are pe corp, trebuie să corespundă exact cu ceea ce am vorbit noi până acum. Indiferent că tu mă împingi pe scări sau că eu alunec, avem instinctul acela de autoapărare. Ar trebui să existe niște răni la mâini, la brațe – încerc să opresc căderea”, se arată într-o discuție purtată de cei doi specialiști prin intermediul aplicației Zoom, postată ulterior pe Youtube.

Cazul sopranei care a căzut pe scări! Avocat: soțul ar putea fi acuzat de tentativă la omor chiar și fără dovezi că și-a împins soția pe trepte

Vestea proastă pentru soțul sopranei de pe scări este că acetsa ar putea fi anchetat pentru tentativă de omor dacă informația vehiculată în presa locală, aceea că ar fi lăsat-o pe soția lui să agonizeze 8 ore până când soacra acesteia să cheme totuși ambulanța, este reală.

”În ambele variante, ipotetic vorbind, că soțul a contribuit la producerea acestor leziuni – e o variantă de lucru – sau că nu a contribuit dar găsind-o căzută pe caldarâm a lăsat-o 8 ore în agonie fără să anunțe Salvarea... repet, dacă informațiile sunt reale... în oricare dintre variantele acestea ancheta trebuie să aibă loc!

Citeste si: Anuntul de ultima ora al medicilor despre starea mezzosopranei Maria Macsim Nicoara

Cazul sopranei care a căzut pe scări! Soțul victimei, responsabil pentru starea acesteia

Pentru că putem să avem infracțiunea de tentativă la omor sau chiar infracțiunea de omor, dacă e vorba de suprimarea vieții – sper să nu fie cazul aici – vine persoana care a lăsat victima fără să ia măsurile de ajutor sau fără să alerteze autoritățile, conștientizând sau fiind previzibil că se poate produce moartea persoanei, este responsabilă de moartea acesteia. Exemplul clasic care se dă este acela în care un individ fie tâlhărește, fie violează o fată pe care apoi o abandonează pe câmp. Infracțiunea de omor nu se săvârșește doar atunci când ai avut intenția directă de a suprima viața persoanei respective ci și atunci când ai acceptat, pur și simplu ai lăsat-o fără ajutor”, a mai spus avocatul Artin Sarchizian.

Cazul sopranei care a căzut pe scări! Ce s-a întâmplat în casa sopranei, în seara zilei de 12 mai?

Cazul sopranei care a căzut pe scări! Soprana Maria Macsim Nicoară a ajuns în dimineața zilei de 12 mai în comă la Spitalul de Neurochirurgie, după un apel făcut de soacra sa la 112, din casa familiei de la Aroneanu. Aceasta şi soţul sopranei au spus Poliţiei din comună, care ar fi fost sesizată de tragedie, că artista a căzut pe scări duminică seara, târziu. Până dimineaţă a fost operată, iar medicii au reușit să-i salveze viața. Starea soprenaie de pe scări este însă în continuare una critică. 

În cazul sopranei care a căzut pe scări, poliția a început o anchetă, iar soțul acesteia, Codrin Nicoară, este momentan martor în dosarul penal deschis în REM pentru tentativă de omor. Situația bărbatului se poate schimba însă în orice moment, totul depinde de dovezile pe care ar urma să le descopere anchetatorii.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si