Pandemia de Coronavirus a făcut ravagii: Peste 2,19 milioane de persoane au murit din cauza virusului

Peste 2,19 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.

Georgiana Balaban, sâmbătă 30 ianuarie 2021 , 11:24

cazuri covid-19 în lume
Coronavirus la nivel mondial.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Peste 101,4 milioane de cazuri de infectare au fost diagnosticate în întreaga lume.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (436.217), apoi în Brazilia (222.666), Mexic (155.145),

de India (154.010) şi Regatul Unit (103.126).

UE renunţă la includerea Irlandei de Nord în mecanismul de control al vaccinurilor împotriva covid-19

Uniunea Europeană (UE) a renunţat la includerea Irlandei de Nord în mecanismul de control al exporturilor vaccinurilor adoptat vineri, în urma unor critici dure ale Marii Britanii, care-i reproşează faptul că încalcă prevederi ale acordurilor Brexitului cu privire la Irlanda de Nord, relatează AFP.

”În cadrul finalizării acestei măsuri, Comisia va veghea ca Protocolul Irlanda/Irlanda de Nord să nu fie afectat”, a anunţat vineri seara, într-un comunicat Comisia Europeană (CE).

Citeste si: Situație disperată! Oamenii au ajuns să fure tuburile cu oxigen pentru bolnavii de COVID-19. Unde se întâmplă acest lucru?

Comisia ”nu declanşează clauza de salvgardare” care i-ar fi persmis o derogare de la acest protocol- cu privire la vaccinuri-, aşa cum a anunţat iniţial.

Ce a transmis Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis vineri preşedintei CE Ursula von der Leyen că este ”grav îngrijorat” din cauza restricţiilor impuse livrării vaccinurilor împotriva covid-19, susceptibile să compromită acorduri încheiate în cadrul Brexitului cu privire la Iranda de Nord.

Citeste si: Protest al sindicaliştilor din Sănătate, în Piaţa Victoriei: ”Fără noi, COVID-ul e pe voi!”

Într-o convorbire la telefon cu Ursula von der Leyen, Boris Johnson şi-a ”exprimat îngrijorarea gravă cu privire la repercusiunile pe

care le-ar putea avea măsurile adoptate de UE privind exportul vaccinurilor”, a anunţat un purtător de cuvânt al premierului.

UE, care se confruntă cu întârzieri în livrarea laboratorului britanic AstraZeneca, a pus la punct un mecanism de control al livrărilor în afara UE a vaccinurilor împotriva covid-19 produse pe teritoriul său, prin care interzice exporturile ”ilegitime”.

cazuri covid-19 în lume
Virusul COVID-19 ucide fără milă.[Sursa foto: PixaBay]

Un text adoptat vineri de către europeni prevedea considerarea Irlandei de Nord drept un teritoriu de export în privinţa vaccinurilor.

Citeste si: COVID-19 Bulgaria: testul pentru coronavirus devine obligatoriu

Acest lucru încalcă Protocolul nord-irlandez încheiat în cadrul Brexitului, menit să evite reimpunerea unei frontiere fizice şi controale vamale între Irlanda, un stat membru UE, şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Însă UE a invocat un articol din tratat care îi permite să adopte măsuri excepţionale în cazul în care aplicarea acestui Protocol ”antrenează grave dificiltăţi economice, sociale sau de mediu”.

”În cadrul finalizării acestei măsuri, Comisia va veghea ca Protocolul Irlanda/Urlanda de Nord să nu fie afectat”, a anunţat până la urmă vineri seara, într-un comunicat, Comisia Europeană (CE).

Acest text a provocat, de asemenea, atât furia autorităţilor din Irlanda de Nord, cât şi din Irlanda.

Premierul Arlene Foster a evocat ”un act ostil incredibil”.

Premierul irkandez Micheal Martin a purtat ”discuţii cu(...) Ursula von der Leyen în care şi-a exprimat îngrijorarea”, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Dublin.

”Regatul Unit dispune de acorduri constrângătoare din punct de vedere legal cu furnizori de vaccinuri şi nu se aşteaptă din partea UE, ca prietenă şi aliată, să perturbe în vreun fel aplicarea acestor contracte”, a declaratun purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

Regatul Unit importă vaccinuri împotriva covid-19 Pfizer şi BioNTech de la o instalaţie din Belgia.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si