Germania, decizie radicală pentru a se proteja de noile tulpini de coronavirus

Germania își închide granițele în fața acelor țări unde noile tulpini de coronavirus fac ravagii. Este vorba de Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia

Author: Razvan Ilie vineri 29 ianuarie 2021 , 19:57

angela merkel
Ceea ce i-a speriat pe oficialii germani a fost expansiunea rapidă a noilor tulpini de coronavirus, mult mai contagioase decât forma inițială.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Călătoriile către Germania dinspre ţările unde sunt prezente variante mai contagioase ale SARS-CoV-2 vor fi interzise pe scară largă începând de sâmbătă, a anunţat Ministerul de Interne german. Interdicţia va rămâne în vigoare până la 17 februarie.

Executivul german condus de Angela Merkel a pus în practică vineri o interdicţie de transport aplicabilă companiilor aeriene, dar şi trenurilor, autocarelor şi companiilor de shipping dinspre ţări unde s-au răspândit variante mai contagioase ale coronavirusului.

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul anti-COVID-19 AstraZeneca

Un nou set de măsuri dure în Germania

Ţările vizate sunt Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud şi Brazilia începând de sâmbătă, precum şi Lesotho începând de duminică.

Există câteva excepţii de la această interdicţie, printre care pentru cetăţenii germani sau rezidenţii străini în Germania, pasagerii aflaţi în tranzit şi transportul-cargo.

Germania a prelungit în urmă cu o săptămână carantina până în 14 februarie, în dorința de a nu scăpa de sub control răspândirea noilor tulpini de coronavirus mult mai contagioase.

Cel puţin până pe data de 14 februarie oraşele germane vor rămâne pustii, şcolile, magazinele şi restaurantele- închise, iar măştile- obligatorii la cumpărături şi în transportul în comun. Carantina trebuia să se încheie pe data de 31 ianuarie.

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat joi că se așteaptă ca  deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19  să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri ”, a scris Spahn pe Twitter, conform Hotnews. Oficialul din cabinetul Merkel a adăugat că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.

Citeste si:   Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?

Germania a prelungit în urmă cu o săptămână carantina până în 14 februarie, în dorința de a nu scăpa de sub control răspândirea noilor tulpini de coronavirus mult mai contagioase.

Apelul Angelei Merkel către liderii politici

"Aici este vorba despre o distribuție echitabilă, și nu despre problema banilor", a declarat Angela Merkel în discursul său la Forumul Economic Mondial virtual din acest an.

Citeste si:   Avertismentul lui Bill Gates: "Trebuie să ne pregătim ca pentru război"

"Desigur, vom face tot ce putem pentru a ne asigura că distribuția poate începe rapid", a adăugat Merkel. De asemenea, ea s-a pronunțat împotriva naționalismului în ceea ce privește vaccinările în masă ca o cale de ieșire din pandemia COVID-19.

Merkel a subliniat că la 12 luni de la pandemie, existau vaccinuri promițătoare și candidați la vaccin, dar lumea se confruntă cu provocarea lipsei de vaccinuri. Există o cale de ieșire din pandemie, a spus ea, chiar dacă va fi una laborioasă și nu atât de scurtă pe cât ar fi sperat unii.

Merkel a invocat o strânsă cooperare globală ca fiind centrală în lupta împotriva pandemiei. "Este ora multilateralismului", a spus Merkel.

Citeste si:   Experții OMS au ieșit din carantină. Începe ancheta despre originea noului coronavirus

Ministrul sănătății din Germania caută soluții pentru a sprijini producerea de vaccinuri

Ministrul Jens Spahn a spus joi că vrea să invite companiile farmaceutice și fabricanții de vaccinuri la o întrunire pentru ca Europa să se asigure că primește cota corectă de doze și pentru a se vedea unde se poate face mai mult pentru a sprijini producerea vaccinurilor.

Oficialul german a adăugat că înțelege faptul că fabricarea vaccinurilor este foarte complicată, iar majorarea producției nu poate fi făcută în doar câteva săptămâni dacă sunt menținute standardele înalte de calitate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si