Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a anunţat vineri că există 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

Citeste si: Efectul Omicron într-o țară din Africa. Record de infectări, dar număr foarte mic de decese

Cât de contagioasă e noua variantă Omicron: cei trei contacţi ai primului caz din Africa de Sud, infectați și ei cu SARS-Cov2

"În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile şi 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacţi ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit şi la dânşii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron şi şanse ca secvenţierea să ne spună altceva sunt foarte mici", a spus Adriana Pistol în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeste si: În ultimele 24 de ore s-au înregistrat sub 1.000 de cazuri noi de COVID-19

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Potrivit oficialului din domeniul sanității, este suspectat şi un cetăţean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR şi "este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron".

Mai multe cazuri infirmate- din Egipt, Maroc și Olanda 

Adriana Postol a precizat că există mai multe cazuri cu infirmare de infectare cu tulpina Omicron.

"În aceea ce priveşte suspiciunile, până în prezent, am avut şi nişte cazuri infirmate: două cazuri sosite din Egipt, unul din Maroc, un caz din Olanda dar care venise în contact cu colegi de serviciu din Africa de Sud.

În prezent, aşteptăm rezultatele de la o altă suspiciune, din Bucureşti, care are un istoric de călătorie în Anglia, loc în care de asemenea s-a întâlnit cu foarte multe persoane din Africa", a explicat Adriana Pistol.  

Citeste si: Raed Arafat: „E foarte posibil să vedem după Sărbători o creștere de infectări. Luăm în serios ideea unui val 5”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si