Ce a declarat Nelu Tătaru, după bilanțul record absolut înregistrat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că medicii au ajuns într-un moment de epuizare și de uzare, după şapte luni de pandemie, însă acesta crede că, într-un final, corpul medical va face front comun.

Andreea Bolocan, miercuri 21 octombrie 2020 , 17:10

nelu tataru coronavirus
Ministrul Sănătății- Nelu Tătaru[Sursa foto: realitatea.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a făcut apel la medicii de familie, pe care îi consideră importanți în tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care se află izolați la domiciliu. De asemenea, acesta a mai precizat și faptul că toți acești pacienți trebuie să fie monitorizați și că au nevoie și de atenție din partea medicului de familie.

„Noi putem reuşi doar împreună. Fiecare suntem, în acest moment, pe palierul respectiv pe care îl gestionăm. Fiecare pacient aflat, să spunem, la domiciliu şi care trebuie monitorizat este un pacient care are nevoie de acea atenţie a medicului de familie.

Casa de Asigurări poate monitoriza pacienții izolați la domiciliu

Suntem într-un moment în care trebuie să gestionăm o situaţie, suntem într-un moment în care am căutat şi am găsit căile prin care un coleg de-al nostru, medic de familie, să poată interveni în această pandemie, avem acel contract cu Casa de Asigurări prin care se poate monitoriza pacientul izolat, precum şi cel de prestări servicii la care poate acţiona alături de Direcţia de Sănătate Publică pentru a putea face acele anchete sau nişte recoltări.

Citeste si: Raed Arafat: 37 de orașe din România au intrat deja în scenariul roșu

Citeste si: Alexandru Rafila e acționar la o bancă și la Transgaz! A încasat dividende uriașe!

Nelu Tătaru este optimist și consideră că ”corpul medical nu este cel care va renunța!”

În acest moment, eu cred că corpul medical nu este cel care va renunţa. Poate că suntem într-un moment în care suntem epuizaţi, suntem un pic uzaţi după şapte luni de pandemie, mergem pe a opta lună, dar cred că menirea noastră este alta şi cred că într-un final ne vom da seama că totuşi suntem un corp care face front comun în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru.

Sursa: Realitatea.net


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si