Ce a spus Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi, supranumit de-a lungul carierei și „Maradona din Carpați”, este întristat de dispariția prematură a lui Diego Armando Maradona, vedeta fotbalului mondial care a murit, miercuri, la vârsta de 60 de ani. Gică Hagi a declarat că Maradona a fost unic și recunoaște că i-a influenţat cariera, inspirându-l în plăcerea de a juca fotbal.

Author: Andreea Bolocan joi 26 noiembrie 2020 , 07:59

hagi a murit maradona doliu fotbal
Ce a spus Gheorghe Hagi după moartea lui Diego Maradona[Sursa foto: g4media.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Dumnezeu să-l odihnească! O zi tristă pentru sportul mondial, care nu cred că trebuia să existe, cel puţin deocamdată, pentru că era încă tânăr şi era bine să mai trăiască. A fost unic, nu vreau să zic Dumnezeu, pentru că pentru că Dumnezeu e unul singur, dar pentru mine a fost unic în tot ceea ce a făcut. Mie mi-a inspirat plăcerea de a juca fotbal, ce înseamnă să te bucuri pe teren, să te bucuri de acea minge, să o cauţi, să te bucuri de ea. Asta ne-a dat Diego, plăcerea de a juca fotbal. Cred că nimeni în lume nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul.
Jucători ca el e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere. O tehnică specială în regim de viteză cu mingea, incredibilă. Nu pot să fac o ierarhie. Eu pot să spun un singur cuvânt despre el, unic. Nu vreau să-l compar cu altcineva. A fost unic pentru mine şi aşa va rămâne”, a declarat Gheorghe Hagi în cadrul unei emisiuni TV.

Hagi a fost poreclit în perioada sa de glorie „Maradona din Carpaţi”, fiind comparat de multe ori cu fotbalistul argentinian.

„O provocare, în special pentru mine a fost o provocare mare, în care, cred eu, că atât echipa României, şi eu individual şi noi, amândoi, ne-am ridicat la un nivel foare bun, a fost un meci foarte bun (n.r.- meciul din 1990, Argentina- România), o provocare mare pentru mine, în care cred că am trecut testul. El la Napoli este un Dumnezeu, îl iubesc, e un idol. Şi în lume, nimeni nu o să-l uite, pentru că el ne-a făcut mândri şi fericiţi, să iubim fotbalul. Jucători la nivelul la care a fost el cred că e greu să-i uiţi vreodată. A fost special din toate punctele de vedere, o tehnică individuală în regim de viteză cu mingea incredibilă. Sentimental, eu pot să spun doar un cuvânt de el, unic, şi nu vreau să-l compar. A fost unic şi aşa va rămâne pentru mine”, a mai spus Hagi, evocând celebra partidă din 1990 în care a jucat împotriva lui Maradona.

Citeste si: Cel mai mare secret al lui Maradona

Citeste si: Maradona a murit. Coșmarul marelui fotbalist în meciul Argentinei cu România de la CM 1994

Diego Maradona a decedat pe data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani 

Diego Armando Maradona, s-a stins din viață, miercuri la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardio-respirator. Maradona, care suferise de curând o operație pe creier, s-a luptat cu dependența de alcool și droguri.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si