Ce avere are managerul de spital căruia virusul i-a atacat creierul! Ana Rinder a trecut prin momente critice!

Managerul de spital căruia virusul i-a atacat creierul, Ana Rinder, se află internat în stare gravă.

Matei Vaihan, joi 13 august 2020 , 16:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful de spital căruia virusul i-a atacat creierul este  Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Acesta este internată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din Capitală, în stare gravă, după ce marţi, 11 august, a fost diagnosticată cu COVID-19. Ana Rinder (43 ani) a ajuns în comă la spitalul din Vaslui, în dimineaţa de 11 august, după ce fiul ei a găsit-o căzută în stare de inconştienţă în casă., a relatat Adevărul. (vezi ce județe din România sunt pe harta de risc a Germaniei)

Citeste si: Din septembrie vom avea peste 2800 de cazuri noi de coronavirus pe zi. Raportul ingrijorator al INSP

Citeste si: Secretarul de Stat Raed Arafat, atac furibund la adresa celor care nu respectă măsurile sanitare în plină pandemie de coronavirus: „Vrei să te infectezi? E libertatea ta!”

Citeste si: Focar de coronavirus chiar la Ministerul Sănătății! Autoritățile sunt în alertă!

De la începutul lunii august, atât ea, cât şi fiul ei se aflau în carantină la domiciliu, adolescentul fiind contact direct al tinerilor confirmaţi pozitiv în cazul focarului de la Costineşti.  Pentru că nu au prezentat simptomatologie, asemenea celorlalţi asimptomatici din grup s-au izolat la domiciliu, aşteptând să treacă cele două săptămâni specifice perioadei de incubaţie a virusului.  Potrivit apropiaţilor, în cursul serii de 10 august, managerul spitalului din Vaslui a început să prezinte semne de boală (pierderea gustului), însă a crezut că acestea ar fi doar pe fond psihic. Pe parcursul nopţii, starea de sănătate s-a degradat, apărând febra foarte puternică, dar Ana Rinder, persoană care nu suferă de alte afecţiuni medicale, a apreciat că poate gestiona situaţia până dimineaţă.

Managerul de spital căruia virusul i-a atacat creierul. Ana Rinder a suferit un edem cerebral

La primele ore ale dimineţii, însă, fiul ei a găsit-o căzută pe hol şi a cerut ajutor la 112. La faţa locului, s-a deplasat un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care a preluat pacienta şi a transportat-o la spital. După evaluarea iniţială, medicii au diagnosticat-o cu comă, gradul I-II, iar, ulterior, investigaţiile tomografice aveau să evidenţieze un edem cerebral masiv.  Depăşiţi de situaţie, medicii din Vaslui au solicitat sprijin Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, hotărându-se transferul pacientei la Bucureşti. Pentru a nu-i pune în pericol starea de sănătate, la Vaslui a fost trimis un elicopter de mari dimensiuni din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

“Medicii i-au administrat medicaţia pentru a rezolva mai întâi edemul cerebral. Vorbim de un exces de lichid în ţesuturile cerebrale. Dar, până când creierul nu va fi uscat, nu putem spune că a trecut pericolul”, a precizat ministrul Sănătăţii. Nelu Tătaru a subliniat că nu se poate vorbi de un tratament preferenţial, în cazul de faţă decizia de transfer fiind luată ca urmare a gravităţii cazului. Medicii spun că, în cazul Anei Rinder, virusul SARS-CoV-2 a ales o altă ţintă. Nu plămânii, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, ci creierul, producând o inflamaţie severă, urmată de un edem cerebral.

Managerul de spital căruia virusul i-a atacat creierul. Ana Rinder are un salariu lunar de peste 12.000 de lei

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că în cazul Anei Rinder se încearcă introducerea pe o schemă de tratament nouă în ce priveşte terapia pentru coronavirus. ”Este o schemă pe care medicii români o folosesc de puţină vreme şi care a dat rezultate foarte bune mai ales în rândul pacienţilor tineri”, a completat Nelu Tătaru. Directorul Institutului Naţional Matei Balş, prof. Adrian Streinu Cercel, a precizat că în astfel de cazuri evoluţia este una imprevizibilă şi se poate schimba de la o oră la alta, motiv pentru care, deocamdată, prognosticul este unul rezervat.

În calitatea sa de manager la Spitalul Județean de Urgență Vaslui Ana Rinder a completat declarația de avere pe 19 mai 2020. Potrivit documentului, Rinder deține două apartamente în Vaslui și o mașină Volkswagen Golf. La rubrica veniturilor încasate în 2019, Rinder a notat că a încasat 145.620 de lei (12.123 lei pe lună) ca manager, la care s-au adăugat 5.760 de lei din chirii și 132 de lei din dobânzi.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si