Se prelungește perioada de izolare! Anunțul pe care nimeni nu voia să-l audă

Noua Zeelandă are în vedere prelungirea perioadei de izolare în Auckland după apariţia a 17 cazuri

Catalina Popa, joi 13 august 2020 , 11:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ordinul de izolare trebuiea să expire vineri, la miezul nopţii

Responsabilul cu serviciul de sănătate, Ashley Bloomfield, a precizat că 13 noi cazuri au fost înregistrate, toate legate de patru persoane dintr-o familie care au fost marţi testate şi diagnosticate pozitiv cu Covid-19.

Citeste si: Informația care cutremură planeta! Rusia lucrează de 6 ani pentru a descoperi un vaccin împotriva coronavirusului

Noua Zeelandă a impus săptămâna aceasta o izolare de trei zile la Auckland după ce patru membri ai unei familii au fost contaminaţi, sursa nefiind stabilită încă. Descoperirea acestor cazuri cu ocazia testelor a pus capăt unei perioade de 102 zile fără noi cazuri. Ordinul de izolare trebuie să expire vineri, la miezul nopţii.

Citeste si: Întâlnire secretă între șeful Poliției Române și interlopi. Filmări compromițătoare

Echipe sanitare lucrează pentru a identifica sursa focarului de infecţie, a adăugat Bloomfield. "Vrem să ştim cât de repede s-a răspândit, aşa că am testat toţi apropiaţii, contacţii ocazionali, colegii şi familia", a spus el. În plus, campania de depistare a fost intensificată. 

Printre noile cazuri, se numără şi un licean care studiază în una dintre cele mai mari şcoli din ţară, care are 3.000 de elevi, a precizat Bloomfield. 

Premierul Jacinda Ardern a precizat că alte cazuri de infectare legate de acest focar sunt aşteptate. "Lecţiile pe care le-am învăţat din primul val de coronavirus, este că odată ce ai identificat focarul de contaminare, el se dezvoltă înainte de a încetini", a explicat ea într-o alocuţiune la televiziune. 

Ardern a calificat situaţia drept "serioasă şi gravă", afirmând că ea este administrată "în manieră urgentă dar calm şi metodic". 

O eventuală prelungire a izolării va fi decisă în funcţie de rezultatele anchetei în următoarele 24 de ore, a indicat Bloomfield. 

Noua Zeelandă a înregistrat până în prezent doar 22 de decese din cauza coronavirusului pe teritoriul său la o populaţie de 5 milioane de locuitori. 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si