Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, că PSD îl propune la Ministerul Agriculturii pe Petre Daea. Ce avere deține noul ministru al Agriculturii?

Author: Alina Raducu joi 07 iulie 2022 , 16:05

Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

[Sursa foto: Facebook Petre Daea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Marcel Ciolacu a mai spus despre noul ministru al Agriculturii propus de PSD că este „ un om cu experiență, un patriot, foarte iubit de toți cei care activează în agricultură”.

„Am decis, împreună cu colegii, că înlocuitorul în acest moment al domnului Adrian Chesnoiu este fostul ministru Petre Daea, un om cu experienţă şi un om care nu trebuie să înveţe ministerul şi problemele pe care le au agricultorii şi fermierii, un patriot foarte iubit de toţi cei care activează mai ales în agricultură. Mă bucur că toţi colegii- a fost ca pe vremuri, vot în unanimitate în interiorul partidului ca domnul ministru Petre Daea să revină în Guvernul României. Cu această nominalizare vom merge la premier, după care cunoaşteţi procedurile”, a afirmat Ciolacu, în şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Astfel, liderii PSD au votat în unanimitate, în ședința Consiliului Politic Național, pentru propunerea lui Petre Daea la ministerul Agriculturii, potrivit Digi24.ro.

Reprezentanții PSD s-au reunit recent, într-o ședință a Consiliului Politic Național, la Parlament, pentru a decide numele noului ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, anchetat de DNA.

Citeste si: Resursele de apă se înjumătățesc din cauza caniculei

Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

Ce avere are Petre Daea, noul ministru al Agriculturii?

[Sursa foto: Facebook Petre Daea]

Ce avere are Petre Daea, noul ministrul al Agriculturii?

Petre Daea, propus pentru funcția de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţine împreună cu fosta  sa soţie, Elena Daea, un apartament de 63,7 metri pătraţi în Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, pe care cei doi l-au dobândit în anul 2001, dar şi o casă de circa 170 de metri pătraţi plus anexe gospodăreşti, în comuna Siseşti, judeţul Mehedinţi, pe care ministrul a moştenit-o, şi care îi aparţine integral, conform declaraţiei de avere publicate pe site-ul ministerului Agriculturii.

Citeste si: VIDEO- Fermierii, în pragul disperării din cauza secetei. Au ajuns să apeleze la preoți în speranța că ploile vor veni pe câmpurile pârjolite

Petre Daea mai are 2.892 metri pătraţi de teren intravilan în comuna Siseşti, judeţul Mehedinţi, dobândit în anul 1968 prin moşternire, precum şi 8.450 de metri pătraţi de tren forestier în aceeaşi localitate.

De asemenea, Ministrul Agriculturii mai deţine un autorism fabricat în 2013, pe care l-a achiziţionat prin contract de leasing, obiecte de sticlă de Murano în valoare de 500 de euro, diverse icoane şi cruciuliţe în valoare de 1.600 de euro şi tablouri în valoare de 2.750 de euro.

În plus, Petre Daea are un depozit bancar cu un sold de 65.800 lei.

Mai mult, actuala soţie a lui Petre Daea, Camelia Luchian, care este director în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi secretar în cadrul Ministerului Economiei, deţine o casă de vacanţă de 84 metri pătraţi în Buftea, judeţul Ilfov şi un teren intravilan de 1.803 metri pătraţi în aceeaşi localitate, ambele active fiind achizţionate în 2010.

Citeste si: VIDEO- România e tot mai aproape de proclamarea stării de calamitate din cauza secetei

Camelia Luchian, mai deţine jumătate dintr-un apartament de 79 metri pătraţi din Vaslui şi jumătate dintr-un apartament de 60,7 metri pătraţi situat în Bucureşti, bunuri pe care le deţine împreună cu Luchian Adrian Gabriel.

Venitul anual încasat de Camelia Luchian în 2016 a fost de peste 27.000 de euro, din care circa 17.500 de euro este salariul anual primit în calitate de director APIA, restul de circa 10.000 de euro reprezetând drepturile salariale dobândite în calitate de secretar al Ministerului Economiei.

Petre Daea câştigă peste 2.900 de euro pe lună în calitate de ministru al Agriculturii, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Citeste si: VIDEO- Județele Iași și Vrancea, aproape de stare de calamitate în agricultură. Se vor înființa comisii de evaluare a pagubelor


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si