Ce contine in realitate salata de icre? Produsele din comert sunt pline de conservanti si aditivi periculosi
Peste 80% dintre produsele de pe piata din categoria icrelor colorate contin conservanti, peste jumatate dintre aceastea au intre 5 si 7 aditivi alimentari si cel putin o treime contin carmin, un colorant provenit din extract de gandaci, arata un studiu realizat de Asociatia Pro Consumatori (APC).

In urma studiului citat de businessmagazin.ro, expertii APC au descoperit ca 80% din produsele analizate contin conservanti, 69% din sortimentele analizate contin acid citric, 52% din sortimentele analizate contin agenti de ingrosare si intre 5 si 7 aditivi alimentari.
Totodata, 32% din sortimentele analizate contin carmin, un
colorant provenit din extract de gandaci, iar la 49% dintre sortimentele analizate continutul de icre variaza intre 6% si 11%. La mai bine de jumatate (55%) dintre sortimentele analizate contin icre tarama, amestec de icre de calitate inferioara de la diferite specii de pesti.Prin acest studiu, expertii Asociatiei Pro Consumatori (APC) isi propun sa-i invete pe consumatori sa inteleaga eticheta produselor astfel incat acestia sa faca achizitii in cunostinta de cauza.
Totodata, prin aceasta masura se doreste ridicarea unui semnal de alarma cu privire la produsele cu risc ridicat asupra sanatatii consumatorilor.