Sute dintre cei mai importanți oameni de știință din domeniul climei au făcut predicții sumbre! Aceștia se așteaptă ca temperaturile globale să crească cu cel puțin 2,5C (4,5F), în acest fel depășind obiectivele convenite la nivel internațional și provocând consecințe catastrofale pentru omenire și planetă, scrie The Guardian

Ce dezastre sunt prevăzute în lume?

Doar 6% dintre respondenții, participanți la studiu consideră că va fi respectată limita de 1,5C (2,7F) convenită la nivel internațional.

Însă cel mai mulți dintre ei prevăd un viitor "semidistopic", cu foamete, conflicte și migrație în masă, provocate de valuri de căldură, incendii, inundații și furtuni de o intensitate și o frecvență cu mult peste cele care au lovit deja. 

"Cred că ne îndreptăm spre o perturbare majoră a societății în următorii cinci ani. Autoritățile vor fi copleșite de evenimente extreme după evenimente extreme, producția de alimente va fi perturbată. Nu aș putea simți o mai mare disperare în privința viitorului", a declarat Gretta Pecl, de la Universitatea din Tasmania, pentru sursa citată mai sus.

Dezastru încălzire globală studiu

Imagini reprezentative pentru încălzirea globală.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Decizia anunțată de la Guvern pentru stoparea scumpirilor. Marcel Ciolacu: "Este cea mai importantă așteptare a românilor în 2024"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Chiar și în aceste condiții, cu toții ar trebui să facem în continuare eforturi considerabile pentru a salva Planeta, deoarece fiecare pas făcut ar putea reduce suferința umană.

"Schimbările climatice nu vor deveni brusc periculoase la 1,5C- ele sunt deja periculoase. Și nu va fi "sfârșitul jocului" dacă trecem de 2C, ceea ce s-ar putea foarte bine să se întâmple", a explicat Peter Cox, de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

De asemenea, rezultatele arată că mulți dintre cei mai bine informați oameni de pe planetă se așteaptă ca haosul climatic să se desfășoare în următoarele decenii. 

"Sunt extrem de îngrijorată de costurile în vieți omenești", a mărturisit Leticia Cotrim da Cunha, de la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro.

Dezastru încălzire globală studiu

Imagine reprezentativă pentru încălzirea globală.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Record de temperatură: 43-45 grade Celsius în luna aprilie. Unde au fost atinse cele mai ridicate valori

Totodată, experții au ținut să menționeze că părerea lor este că puțini vor întreprinde acțiunile uriașe necesare pentru a reduce acest nivel. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si