Ce durată de viață are un implant dentar și în ce constă intervenția de inserție?

Implantul dentar reprezintă, în mod cert, cea mai modernă soluție de înlocuire a danturii pierdute.

Author: Diana Puiu luni 10 octombrie 2022 , 10:56

Ce durată de viață are un implant dentar și în ce constă intervenția de inserție?

Ce durată de viață are un implant dentar și în ce constă intervenția de inserție?

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rezultatele excepționale obținute de către specialiștii și cercetătorii din domeniul implantologiei dentare oferă oamenilor reale soluții pentru recuperarea danturii afectate de boli sau accidente, o viață socială foarte bună și confort psihic maxim.

Este avantajoasă o astfel de investiție?

Deși costurile sunt încă ridicate, implanturile dentare oferă avantaje care nu pot fi neglijate, sub nici un fel de formă:

1. Stoparea apariției procesului de atrofie osoasă este un avantaj major pe care implantologia dentară îl pune la dispoziție în momentul de față. Un implant dentar bine realizat va determina o bună stare de sănătate a osului pe termen lung, în primul rând, precum și a gingiei.

Citeste si: Care sunt avantajele implanturilor dentare și când ai nevoie de ele

2. O protecție foarte bună a întregii danturi.

3. Intervenția este simplă și lipsită de durere.

4. Durata mare de viață.

Citeste si: Rezultate Loto 6 din 49 joi, 19 martie 2023. Numerele extrase astăzi- Joker, Noroc LIVE. Ce premii pune la bătaie Loteria Română la tragerile de astăzi- kanald.ro

Citeste si: „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Cât timp rezistă un implant dentar?

În condiții obișnuite, un implant dentar de bună calitate rezistă între 25-30 de ani. Este de notat faptul că, este important să urmăm într-un mod riguros sfaturile medicului stomatolog.

Citeste si: Ce tipuri de proteze dentare există?

Este esențial felul în care ne îngrijim periodic dantura și calitatea materialelor din care sunt fabricate piesele componente ale acestuia. Doar pacienții vârstnici sau cei care au suferit în trecut de boli parodontale serioase pot avea un prognostic mai slab din punctul de vedere al duratei de viață.

Intervenția de inserție a unui implant dentar

Pentru a înțelege exact procedura de inserție a unui implant dentar, trebuie să reținem următorul lucru: implantul dentar nu este altceva decât un șurub special fabricat din materiale biocompatibile cu organismul nostru.

Acesta va fi efectiv inserat în interiorul osului mandibulei prin intermediul unui procedeu chirurgical modern, nedureros și simplu. Este foarte important ca anterior intervenției chirurgicale, să se realizeze o foarte amănunțită consultație, investigații speciale și să se îndepărteze toți factorii care pot genera infecții ulterioare.

Citeste si: Află de la specialiștii Omnia Dental ce trebuie să știi pentru a nu amâna intervenția de implant dentar

După aceste lucruri începe, propriu-zis etapa de inserție dentară. Intervenția se face sub anestezie obișnuită dentară sau sub anestezie generală, în funcție de starea pacientului, de numărul implanturilor care urmează să fie inserate, etc.

Citeste si: “A fost ceva predestinat. Așa a fost să fie, să moară amândoi atât de repede.” Gheorghe Turda, dezvăluiri neștiute despre înmormântarea Ilenei Ciuculete- kfetele.ro

Citeste si: Lino Golden, lovitură dură pentru Alex Velea! Cântărețul și-a acoperit tatuajul cu cel care l-a lansat în muzică- radioimpuls.ro

Procedura începe cu realizarea unei incizii, urmată de decolarea gingiei. Cu ajutorul unor freze speciale, se va crea spațiul unde va avea loc inserția implantului. Zona respectivă este continuu răcită cu ajutorul unei soluții saline, pentru a preveni apariția fenomenului de supra încălzire a osului.

Citeste si: Un zâmbet frumos și sănătos cu Smile Ambassador!

În spațiul creat se va insera implantul respectiv. Acesta va fi acoperit apoi cu gingia iar locul incizat se va sutura. În multe cazuri, inserția implantului este însoțită de procedee suplimentare necesare pentru obținerea succesului terapeutic: sinus lift și adiție osoasă.

După aceasta etapă importantă, timp de 3-6 luni va avea loc un proces complex numit osteointegrare. Este etapa în care, practic, implantul dentar se sudează complet la nivelul osului în care a fost inserat. Implantologie dentară modernă, aparat dentar Invisalign, sinus lift, fațete dentare sunt doar câteva exemple de descoperiri recente medicale din domeniul stomatologiei care devin din ce în ce mai populare în toate țările lumii moderne.

Progresul științei este cert și oferă persoanelor cu probleme de sănătate reale avantaje în momentul de față!

Citeste si: De ce este importantă adiția osoasă înainte de inserarea unui implant dentar?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si