Ce eficacitate are vaccinul anti COVID-19 de la Johnson and Johnson

Vaccinul produs de către una dintre companiile farmaceutice Janssen ale Johnson & Johnson este cel de-al patrulea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană.

Author: Andreea Bolocan marți 16 martie 2021 , 16:12

vaccin johnson and johnson eficacitate
Vaccinul Janssen eficacitate
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cum funcționează vaccinul Johnson and Johnson

Vaccinul Janssen va fi administrat în doză unică adulților cu vârsta de peste 18 ani pentru prevenirea COVID-19. Vaccinul se bazează pe un adenovirus, un virus inofensiv care transmite „instrucțiunile” din partea virusului care cauzează COVID-19. Acest lucru permite celulelor proprii ale organismului să producă proteina specifică virusului COVID-19. Sistemul imunitar al persoanei recunoaște că această proteină specifică nu ar trebui să se afle în organism și reacționează prin producerea de mijloace de apărare naturale împotriva infecției COVID-19. Adenovirusul din vaccin nu se poate reproduce și nu cauzează boală.

Citeste si: Compania Moderna lansează teste clinice, împotriva Covid-19, vizând copii cu vârsta cuprinsă între şase luni şi 11 ani

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „ Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin autorizat din portofoliul UE și ne va ajuta să consolidăm campania de vaccinare în al doilea trimestru al anului 2021. Acesta necesită doar o doză unică, ceea ce ne aduce cu încă un pas mai aproape de atingerea obiectivului nostru colectiv de a vaccina 70% din populația adultă până la sfârșitul verii.”

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Portofoliul nostru conține în prezent patru vaccinuri sigure și eficace împotriva COVID-19, pe care ne străduim să le oferim cetățenilor din Europa și din afara ei cât mai curând posibil. Un vaccin cu doză unică poate influența radical viteza de implementare a campaniei de vaccinare. Intrarea pe piață a vaccinului Janssen asigură accesul la un total de până la 1,8 miliarde de doze de vaccinuri aprobate de la diferite platforme tehnologice — acest lucru este esențial pentru asigurarea accesului la vaccinuri pentru Europa și partenerii noștri internaționali. Vom continua să depunem eforturi neobosite pentru a sprijini producătorii de vaccinuri și pentru a ne asigura că aceștia livrează dozele necesare, astfel cum a fost convenit în contractele noastre.”

Vaccinul Jenssen se administrează într-o singură doză

Eficacitate vaccin Johnson and Johnson

Citeste si: Boris Johnson anunță că vaccinul anti-COVID AstraZeneca este sigur si extrem de eficient

În cursul testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de COVID-19 în Statele Unite, potrivit datelor publicate de FDA. Toate regiunile testului clinic combinate, aceasta a fost de 66,1% împotriva formelor moderate ale bolii şi, în general, "similare" pentru toate categoriile de populaţie (vârste, grupuri etnice).

Efecte secundare vaccin Johnson and Johnson

Efectele secundare ale vaccinului au fost de cele mai multe ori ușoare sau moderate și au fost eliminate în câteva zile după vaccinare. Cele mai frecvente au fost durerea la locul injectării, durerile de cap, oboseala, durerea musculară și greața.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si