Medicul Valeriu Gheorghiţă a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, un bilanţ al persoanelor vaccinate în cele nouă localităţi unde rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 4,5.  

"Aş vrea să prezint un scurt bilanţ al persoanelor vaccinate în cele nouă localităţi din judeţele la care rata de incidenţă cumulată a cazurilor a fost peste 4,5 la care am decis, după cum ştim, deschiderea etapei a treia.

Pe 15 martie a început vaccinarea persoanelor din cele nouă localităţi cu incidenţă de peste 4,5 la mia de locuitori.

42.140 de persoane s-au programat pentru prima doză

Citeste si: Premierul Cîţu, anunț important în criza fără precedent de la ATI

”Pot să vă spun că numărul de persoane programate în centrele din respectivele localităţi- sunt 42.140 de persoane programate pentru prima doză şi 113.900 de persoane care sunt programate pentru cea de-a doua doză. Pe 15 martie a început vaccinarea inclusiv a celor din etapa a treia care au avut posibilitatea să se programeze în centrele din municipiile respective aşa încât până astăzi la ora 10:00 au fost vaccinate 6.985 de persoane cu doza unu într-un număr de 135 de centre Pfizer, Moderna şi AstraZeneca din care 3.359

de persoane au fost vaccinate în 43 de centre cu vaccin de la compania AstraZeneca”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Se vor deschide noi centre de vaccinare

Citeste si: Diferența între cele patru vaccinuri COVID-19: Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Doctorul Valeriu Gheorghiță a precizat că în cele nouă localităţi sunt 88 de centre de vaccinare și că va face posibilă deschiderea de noi centre și fluxur i.

Noi centre de vaccinare

"În cele nouă localităţi menţionate avem 88 de centre în total cu 167 de fluxuri, din care 81 de centre sunt active, cu 153 de fluxuri, ceea ce înseamnă că în perioada următoare urmează să mai deschidem şi alte centre noi şi fluxuri”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si