Stresul hormetic reprezintă un concept important în medicina modernă, fiind asociat cu încetinirea procesului de îmbătrânire și creșterea rezistenței la stres fizic și mental.

Citește și: VIDEO Mergem cu provizii în concediu! Conserva de mâncare se pune în bagaj înaintea cremei de soare

Stresul hormetic este un factor de stres specific și de scurtă durată care declanșează răspunsuri pozitive în organism.

Acesta este diametral opus stresului cronic, care este toxic și poate afecta serios sănătatea, scrie CSID.ro.

Metode de a activa stresul hormetic

O modalitate de a induce stresul hormetic este prin postul intermitent, în care privarea temporară de nutrienți activează un proces de curățare celulară numit autofagie, promovând sănătatea celulară și longevitatea.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și "pasată cu un blender" de soțul ei. Detaliile unei crime care a șocat Europa- antena3.ro

În mod similar, forme de exerciții fizice precum antrenamentul fizic intens, care implică explozii scurte de efort intens, pot stimula producția mitocondrială și activă mușchii benefici pentru longevitate.

De asemenea, băile cu gheață sau expunerea la frig pot fi, de asemenea, benefice, deși femeile ar trebui să țină cont de ciclul lor menstrual atunci când se hotărăsc asupra terapiei cu frig.

Mitocondriile noastre, care sunt responsabile pentru producerea energiei celulelor, generează de fapt mai multe copii ale lor în prezența unor radicali liberi, spune Rountree.

Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem din mitocondrii (de fapt, acesta este un semn distinctiv al îmbătrânirii), ceea ce duce la lipsa de energie pentru a alimenta în mod optim procesele celulare.

Deci, prin stimularea biogenezei mitocondriale, îți îmbunătățești starea de sănătate și amâni îmbătrânirea corpului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si