Dincolo de lacrimi și pregătirile mortuare, o altă etapă importantă la înmormântare este alegerea unei coroane funerare potrivite. Florile alese sunt o modalitate de a exprima regretul, dragostea și afecțiunea față de persoana decedată sau față de familia ce suferă o pierdere.

Citeste si: VIDEO- Un nou tip de flori care nu se ofilesc niciodată: cele din porțelan rece

Obiceiul coroanelor funerare datează de la începutul de secol XX, simbolizând legătura între cele două lumi.

Dacă inițial coroanele funerare erau mai mult destinate eroilor, ulterior au început să fie folosite și în cazul înmormântărilor persoanelor obișnuite, însoțind persoana decedată pe parcursul întregii ceremonii, urmând a fi depuse la mormânt.

Ce reprezintă florile folosite la coroanele funerare?

Florile folosite pentru coroane funerare Bucuresti, spre exemplu, pot fi considerate drept mesageri tăcuți pentru a exprima cele mai sincere sentimente, care în acele momente nu pot fi rostite. De cealaltă parte, o coroană funerară exprimă regret, dragoste, dor, durere, atașament sau devotament.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Cum puteti beneficia de cele mai bune produse si servicii funerare in Craiova?

De cealaltă parte, coroana funerară este o formă de respect față de persoana decedată, de aceea florile trebuie alese în funcție de sentimentele pe care le-am avut față de acesta. Cel mai bun mod de a ne aduce omagiul este să alegem florile preferate ale persoanei decedate, care pot să exprime cel mai bine regretul pentru trecerea acesteia în neființă.

Pe de altă parte, floarea dintr-o coroană funerară are calitatea de a transmite însăși veșnicia celui decedat, de aceea este indicat să optăm pentru flori sensibile, în acord cu evenimentul. Iată cele mai comune flori folosite pentru coroanele funerare:

Trandafirii

Trandafirii au fost dintotdeauna considerați simbol al dragostei, iar în cazul unei coroane funerare aceștia simbolizează afecțiunea, dragostea și respectul față de persoana trecută în neființă. Cei albi denotă puritate, cei roșii dragoste și respect, iar cei galbeni prietenia.

Citeste si: 5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să deschizi o florărie. Iată planul de afacere

Crinii

Denumiți și flori regale, crinii sunt mai potriviți pentru coroanele funerare ale persoanelor importante din viața noastră. Crinii albi sugerează eleganța și noblețea, iar cei galbeni semnifică aprecierea față de persoana trecută în neființă.

Garoafele

Sunt cele mai folosite flori pentru coroanele funerare, fiind și extrem de accesibile. Garoafele semnifică prietenie și atașament, dar și dragostea pe care i-ai purtat-o persoanei trecute în neființă.

Citeste si: VIDEO- Aranjamentele florale pentru sărbători nu sunt ușor de confecționat

Crizantemele

Sunt la fel de folosite, sugerând sinceritatea, afecțiunea și respectul pe care l-ai purtat persoanei trecute în neființă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si