Ce înseamnă zona metropolitană și cum putem ieși din localitate. Răspunsul ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut precizări referitoare la definiția zonei metropolitane și la modalitatea în care locuitorii pot ieși din localitate.

I.C., vineri 22 mai 2020 , 10:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pentru a doua săptămână la rând, Marcel Vela a răspuns întrebărilor puse de cetățeni pe Facebook. El a ținut să precizeze că nu poartă mască pentru că se află singur în birou.

Citeste si: Klaus Iohannis a convocat Guvernul la o nouă ședință. Ce măsuri se vor lua

”Întrebarea are legătură cu deplasarea în afara orașului, dacă nu am nicio proprietate pe numele meu, acestea fiind trecute pe numele părinților, mă pot deplasa cu ajutorul unei copii a actului casei? Țin să precizez că am în acte același nume de familie.”

Citeste si: MAE: Muncitorii români din Germania au primit drepturile salariale

M.V.: Răspunsul meu este da, evident este o nevoie de a vă lucra terenul părinților, nu trebuie să fie proprietatea pe numele dumneavoastră, dacă aveți actele de proprietate, chiar dacă nu aveați același nume ca și părinții dumneavoastră, orice copie după un act de naștere dovedește că faceți parte din familie”.

Ce înseamnă zona metropolitană

Citeste si: Raed Arafat: „Există informații în spațiul public menite să creeze haos și să scadă credibilitatea autorităților”

”Puteți preciza dacă toate reședințele de județ au o zonă metropolitană sau doar cele care au făcut acest lucru oficial?”

M.V.: Noi am hotărât să considerăm zonă metropolitană suprafața de 30 de km în jurul municipiilor. A permite deplasarea în interior, evident dacă suprafața nu depășește granița județului”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si