Ce mesaj le-a transmis Dan Barna protestatarilor anti-restricții

Vicepremierul României, Dan Barna, a vorbit luni seară, în cadrul unei emisiuni TV, despre manifestanții din toată țara care au ieșit în stradă. ”Persoanele care au strigat repertoriu fascist la adresa primarului din Timişoara sau au strigat „asasanii” la medicii din curtea Spitalului din Braşov sunt huligani”.

Author: Andreea Bolocan marți 30 martie 2021 , 14:41

Ce mesaj le-a transmis Dan Barna protestatarilor anti-restricții
Ce mesaj le-a transmis Dan Barna protestatarilor anti-restricții[Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dan Barna a precizat că înțelege și că respectă dreptul cetățenilor de a protesta, însă evenimentele de luni seară care au avut loc în mai multe orașe din România demonstrează faptul că în Parlament există un partid extremist care și-a asumat de la bun început aceste manifestații.

Totodată, vicepremierul României a vorbit despre persoanele care au strigat repertoriu fascist la adresa primarului din Timişoara sau au strigat „asasanii” la medicii din curtea Spitalului din Braşov, numindu-i ”huligani”. El a adăugat că poziţia Guvernului va fi- „toleranţă zero faţă de aceste manifestări care pur şi simplu ne aruncă ani mulţi înapoi în ceea ce înseamnă o democraţie în care drepturile şi respectul celuilalt înseamnă foarte mult”.

Citeste si: Marcel Ciolacu: „Lumea a ieşit în stradă din disperare, din sărăcie şi pentru că s-a săturat de voi şi de aberaţiile voastre”

Dan Barna respectă decizia cetățenilor de a protesta

Dan Barna[Sursa foto: podul.ro]

„Sunt două planuri foarte importante ale discuţiei- pe de o parte dreptul cetăţenilor de a protesta, e un drept pe care îl respectăm, este un drept firesc. Eu însumi şi mulţi din actuala guvernare au protestat cu ani în urmă la ceea ce a însemnat guvernarea lui Liviu Dragnea şi abuzurile asupra democraţiei pe care le-am amendat la momentul acela. Deci pe acest plan al dreptului la protest nu e nimic de spus. Al doilea plan însă, cel puţin la fel de grav, este cel legat de faptul că de aseară avem un partid extremist în Parlamentul României care şi-a asumat aceste proteste şi partea aceea dintre cei care au demonstrat, care consideră că este legitimi să o ameninţi pe Maia Morgenstern, care consideră că este legitim să mergi la primarul Timişoarei acasă şi să strigi repertoriu fascist, revoltător şi de neacceptat. În mod revoltător, aproape mi s-a făcut rău – în curtea Spitalului din Braşov strigând la medici şi la ambulanţe „asasinilor”, acele persoane sunt huligane. Acele persoane sunt din zona extremismului şi zona fascismului şi faptul că am putea să avem orice toleranţă faţă de ei este exclus”, a afirmat Dan Barna marţi la Digi 24.

Vicepremierul Dan Barna nu este de acord cu huliganismul

„O spun foarte clar – dreptul la protest faţă de nişte măsuri cu care parte din cetăţenii români nu sunt de acord este un drept firesc, dar manifestările acestea huliganice, din registrul fascist sunt de neacceptat şi mă aştept în continuare şi aceasta va fi şi poziţia Guvernului – toleranţă zero faţă de aceste manifestări care pur şi simplu ne aruncă ani mulţi înapoi în ceea ce înseamnă o democraţie în care drepturile şi respectul celuilalt înseamnă foarte mult. E evocatoare şi foarte explicită fotografia aceea de la Braşov în care un cetăţean cu mască de oxigen, bolnav acasă, privea pe geam cum alţii strigau în faţa blocului că virusul nu există şi să nu poarte mască.

Citeste si: Tzancă Uraganu, în mijlocul protestelor din Ploiești: „Fac apel la colegii mei, să strângă oameni cum am strâns și eu. Vrem dreptate!”

El a adăugat că o mână de huligani şi de derbedei încearcă să confişte agenda publică și faptul că toate aceste măsuri anti-COVID are au fost impuse până acum sunt necesare pentru populația României.

”Este o societate în care o mână de huligani şi de derbedei încearcă să confişte agenda publică. Şi mesajul pe care noi îl transmitem, eu şi premierul şi Guvernul cetăţenilor din această ţară este să nu ignorăm aceste manifestări, să ne facem fotografii purtând mască, să arătăm că aceste măsuri sunt necesare.”

România are cele mai relaxate restricții anti-COVID

Dan Barna a susținut și faptul că România este una dintre țările cu cele mai relaxate măsuri anti-COVID-19 din toată Europa.

România are, ca paranteză, printre cele mai relaxate măsuri faţă de ceea ce se întâmplă în Europa. Dacă nu înţelegem că trebuie să purtăm mască, trebuie să respectăm aceste restricţii în care pur şi simplu se limitează perioada de interacţiune şi în felul acesta sperăm să scadă incidenţa răspândirii pandemiei, nu avem nicio şansă şi vom ajunge şi noi, din păcate, dacă nu respectăm aceste măsuri să trebuiască să luăm măsuri mult mai dure, cum vedem că se întâmplă în Germania, în Franţa”. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si