Ce nota a luat Regele Mihai la examenul de Bacalaureat? A sustinut testele in Sala Tronului a Palatului Regal, iar tatal sau s-a asigurat ca nu este favorizat de catre profesori

Majestatea Sa Regele Mihai a sustinut examenul de Bacalaureat in anul 1940 si s-a descurcat extrem de onorabil. A fost scolit cu ajutorul unor profesori care veneau la palat sa ii predea cursuri si ulterior a fost inscris la Liceul Militar Nicolae Filipescu din Bucuresti.

Author: C.I.P. miercuri 28 iunie 2017 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Regele Mihai s-a remarcat la scoala prin calitatile sale sportive, dar si prin pasiunea pentru stiintele exacte si literatura. Viitorul Rege al Romaniei a sustinut examenul de Bacalaureat in Anul 1940, iar majoritatea probelor le-a dat in Sala Tronului din Palatul Regal.

Citeste si: La doar 2 anisori, Giulia lupta din rasputeri cu leucemia. Pentru a supravietui are nevoie de ajutorul nostru

La probele orale a fost asistat de catre tatal sau, Carol al II-lea, care, fiind de o corectitudine iesita din comun a vrut sa se asigure ca fiul lui nu este favorizat e catre profesori si ca va fi notat pe drept de catre acestia.

La finalul celor patru zile de examinari, Regele Mihai a reusit sa ia examenul de Bacalaureat cu media generala de 9,50. "Majestatea Sa Regele Mihai ne poate servi oricand drept model de buna-crestere, de eleganta si de intelepciune, de tarie in credinta si de loialitate fata de cei pe care s-a nascut sa-i conduca si sa-i slujeasca.

Regele nostru este si rezultatul unei formule originale de educatie, a carei poveste o veti citi in continuare. Toti Regii si toate Reginele Romaniei au avut parte de o educatie aleasa, dar in cazul Regelui Mihai metoda s-a aflat la intersectia educatiei primate in particular cu aceea oferita de scolile publice. Principele Mostenitor Mihai a avut, astfel, posibilitatea de a primi o educatie de o calitate speciala, dar si de a intra in contact cu tara si cu oamenii ei", opineaza istoricul Filip-Lucian Iorga, citat de historia.ro.

Regele Mihai a fost si un model pentru fiicele sale carora le-a insuflat dragostea pentru invatatura. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si